Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

YouTube Kids komt naar tv’s van Sony, Samsung en LG

Geschreven door
Geplaatst op28 april 2017, 9:57 CategorieSmart tv's

Het is ruim twee jaar geleden dat Google een YouTube-app speciaal voor kinderen aankondigde. Deze week komt de app echter pas naar smart tv’s, onder meer van LG, Samsung en Sony.

YouTube Kids is een speciale versie van YouTube, geoptimaliseerd voor het gebruik door kinderen. Volgens Google kunnen zij over allerlei onderwerpen interessante video’s vinden maar wordt content die ongeschikt is voor kinderen eruit gefilterd.

Volgens Google heeft de kinderversie van YouTube inmiddels in 30 miljard views en wekelijks 8 miljoen actieve kijkers geresulteerd. YouTube Kids was al beschikbaar op smartphones, tablets en in de browser, maar nu komt de app ook naar het grootste scherm in huis; de tv.

Google laat weten dat de app beschikbaar zal zijn op LG’s webOS tv’s die in 2016 of daarna gelanceerd zijn, Samsung smart tv’s en Blu-ray spelers die in 2013 of later uitgebracht zijn, en Sony tv’s uit 2016 en 2017.

Helaas is de app voorlopig nog niet in Nederland te gebruiken. Google biedt YouTube kids momenteel aan in 26 landen, maar Nederland staat daar nog altijd niet tussen. De verwachting is echter dat ook Nederland snel aan de beurt zal zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.