Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha WXAD-10 brengt MusicCast naar alle audiosystemen

Geschreven door
Geplaatst op5 april 2017, 10:56 CategorieLuidsprekers

Yamaha heeft met MusicCast een gebruiksvriendelijk en goed functionerend multiroom streamingsysteem in handen. Het bedrijf zet er dan ook vol op in. Niet alleen met nieuwe receivers die je home cinema-systeem van streamingopties voorzien, maar ook middels de nieuwe Yamaha WXAD-10 adapter.

De Yamaha WXAD-10 is een adapter waarmee je bestaande audio-installaties van MusicCast-functionaliteiten kunt voorzien. Het maakt niet uit van welk merk het systeem is, het enige dat je nodig hebt is een RCA input of een 3.5mm-poort, en een koppeling (draadloos of bekabeld) met je router. Wanneer je apparatuur middels de 3.5mm-poort aansluit kun je via de app het volume regelen. Vervolgens kun je alle opties van het platform op je ‘oude’ audio-installatie gebruiken. Als je meerdere adapters inzet in huis kun je dus ook een simpel multiroom-systeem opzetten.

De WXAD-10 brengt onder meer Bluetooth en AirPlay voor het draadloos streamen van muziek, internetradio voor digitale radiostations en toegang tot populaire streamingdiensten als Deezer, Tidal en Spotify. Onder de motorkap zien we een Burr-Brown DAC terug, met ondersteuning voor een groot aantal audioformaten. Zo kun je onder meer 24bit/192kHz AIFF-, FLAC- en WAV-bestanden en ALAC tot 24bit/96kHz afspelen. Het geheel kan middels de speciale MusicCast-app bediend worden.

De Yamaha WXAD-10 moet vanaf volgende maand in de verkoop gaan voor een adviesprijs van 149 euro.

Lees ook onze Yamaha WXAD-10 review.


€ 149,00

Binnen 3 werkdagen

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.