Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha kondigt update met Dolby Vision en HLG aan voor AV-receivers

Geschreven door
Geplaatst op20 april 2017, 9:51 CategorieReceivers

Yamaha komt met een firmware update voor een aantal van hun av-receivers uit 2016. Met de update zullen de receivers straks ook Dolby Vision, HLG, TIDAL en Deezer ondersteunen.

De update wordt uitgerold voor de volgende modellen: de RX-V681, de RX-A860, de RX-A1060, de RX-A2060, de RX-A3060 en de CX-A5100. Wanneer hij precies arriveert is nog onduidelijk, maar Yamaha laat weten dat dit in ieder geval nog voor het einde van het jaar zal zijn. Het merk belooft verder dat er later in 2017 ook nog andere firmware updates zullen volgen.

Dolby Vision

Dolby Vision is inmiddels een redelijk bekend begrip. Dat is namelijk Dolby’s versie van High Dynamic Range. De techniek wordt al ondersteund door verschillende televisies en LG en Sony, alsmede Ultra HD Blu-ray spelers van LG en Oppo. Zo wordt het format onder meer ondersteund door de onlangs door ons gerecenseerde Oppo UDP-203 en de aankomende Oppo UDP-205. Wat content betreft ondersteunt Netflix het formaat en daarnaast kunnen we het verwachten op verschillende Ultra HD Blu-rays.

HLG

HLG (Hybrid Log Gamma) is een iets minder bekende HDR-standaard, bedoeld voor tv-uitzendingen. Digitale tv-providers hebben maar weinig bandbreedte tot hun beschikking en om dan zowel een HDR- als een SDR-signaal te versturen zou teveel ruimte kosten. HLG voegt SDR en HDR daarom samen in één signaal. Een compatibele tv kan zo het HDR-signaal weergeven en een tv die niet compatibel is geeft het SDR-signaal weer.

Tot slot zullen met de update straks ook de muziekdiensten TIDAL en Deezer ondersteund worden. Tidal richt zich vooral op de beste geluidskwaliteit, mede dankzij de MQA hi-res technologie. Deezer biedt een gelijksoortige service, maar met iets andere features.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.