Xbox One ondersteunt nu ook Dolby Atmos en DTS:X

07 april 2017 1 Minuut 2 Reacties
xbox-one

Microsoft heeft laten weten dat de spelcomputer Xbox One voortaan ook Dolby Atmos en DTS:X ondersteunt. De update wordt nu uitgerold. Je hebt hiervoor nog wel een receiver nodig die dergelijke geluidstechnologieën kan doorsturen naar je speakers.

Dolby Atmos en DTS:X voor Xbox One

Microsoft beloofde eind vorig jaar al dat de Xbox One ondersteuning zou krijgen voor Dolby Atmos en DTS:X. En vanaf deze week wordt die update uitgerold naar iedereen met de spelcomputer in huis. Je hebt hiervoor nog wel een geschikte receiver nodig die het geluid kan doorsturen naar je speakers in huis. Daarnaast moet je de bitstream-optie nog even aanvinken binnen de instellingen van de console, zodat de receiver al het werk overneemt. Met deze update kan de console een grotere schakel worden in je thuisbioscoopopstelling.

Dolby Atmos en DTS:X gaan verder dan de 5.1- en 7.1-speakeropstellingen. Geluid wordt niet direct naar een specifieke speaker gestuurd, maar baseren zich daarentegen op de plaatsing van een object. Het geluidsveld wordt zodoende over meerdere speakers verstuurd, waardoor je een ruimtelijk effect overhoudt. Meestal betekent dit dat je speakers nodig hebt die aan het plafond hangen, maar je kunt er ook speakers voor gebruiken die het geluid via het plafond naar beneden kaatsen. Momenteel zijn er al Blu-rays die deze technologieën ondersteunen.

Reacties (2)