Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Update voor Loewe bild 7 voegt Dolby Vision en HLG toe

Geschreven door
Geplaatst op3 april 2017, 11:49 CategorieOled tv's

Loewe is deze week begonnen met het updaten van de bild 7 oled tv. De Duitse fabrikant voegt middels de update de eerder beloofde ondersteuning voor Dolby Vision en HLG toe.

De update met versienummer 4.2.15 brengt een aantal belangrijke vernieuwingen naar de bild 7 oled tv. Loewe voegt hiermee namelijk ondersteuning voor het HDR-formaat van Dolby, genaamd Dolby Vision, toe. Daarnaast is er vanaf nu ondersteuning voor Hybrid Log Gamma, het HDR-formaat voor tv-uitzendingen.

De oled tv’s van Loewe maken onderdeel uit van de nieuwe VantaVision productlijn, maar de tv’s zelf hebben de naam Bild 7 meegekregen. De panelen komen uit de fabrieken van LG en beschikken over de hoge 4K Ultra HD-resolutie en komen met HDR (high dynamic range) weergave. De tv’s zijn maar 7 millimeter dik en worden gemaakt van hoogwaardige materialen.

Verder komen de oled tv’s met een 120 Watt soundbar die achter de tv verstopt wordt als het apparaat uitstaat. Het audiosysteem moet de beste tv-ervaring tot op heden verzorgen, aldus Loewe. Maar, ook op het gebied van beeldkwaliteit moeten de tv’s indruk maken, met volgens Loewe een extreem hoog contrast, een breed kleurbereik en diepe zwartwaarden. De oled tv’s worden met een standaard geleverd maar Loewe biedt daarnaast diverse accessoires aan, waaronder een gemotoriseerde vloerstandaard.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  04 april, 2017 om 15:09

  hallo,
  nog altijd geen test van de bild 7 in zicht ?
  mvg,

  frans callebaut

  • Martijn Chel
   04 april, 2017 om 15:14

   Jawel. Eind deze maand ontvangen we hem, als het meezit.

 2. Frans
  08 augustus, 2017 om 15:58

  hallo Martijn,
  volgens loewe is de meest recente update V4.2.26 , de mijne heeft V4.0.38.0 en er hangt al meer dan drie weken een kabel aan om via internet firmware upgrades binnen te krijgen, maar dit lukt niet.hij geeft aan : geen upgrades besckikbaar. hoe moet ik dit oplossen ?
  mvg,
  frans callebaut

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.