Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Spotify werkt achter de schermen aan eigen hardware’

Geschreven door
Geplaatst op24 april 2017, 17:45 CategorieStreamingdiensten

Muziekstreamingdienst Spotify zou momenteel achter de schermen werken aan een eigen hardwareproduct, laat een bron weten. Ook zijn er een aantal vacatures die erop kunnen wijzen dat de dienst werkt aan een eigen luidspreker, bijvoorbeeld.

‘Spotify werkt achter de schermen aan eigen hardware’

Muziekstreamingdienst Spotify biedt zijn product, de streamingdienst, op twee manieren aan: via apps op mobiel en pc en via andermans hardware, in de vorm van luidsprekers. Binnenkort zou daar verandering in kunnen komen, aangezien het bedrijf, aldus ‘betrouwbare bronnen‘, werkt aan eigen hardware. Wat voor hardware, dat is momenteel niet bekend. Wel zijn er enkele vacatures die ons een richting op kunnen wijzen, zoals de vacature Senior Product Manager voor hardware. Deze persoon werkt dus straks mee aan nieuwe hardware.

Die hardware moet iets weghebben van – en nu komt een vreemde combinatie – de Spectacles van Snapchat, de Echo-speaker van Amazon en de onlangs ter ziele gegane Pebble-smartwatchplatform. De Spectacle is een bril waarmee je Snapchat kunt gebruiken, maar die is niet verplicht voor de app. De Echo-speaker is een slimme speaker waarmee je smarthome-producten in huis kunt aansturen. Dus het zou een slim en uitgebreid product kunnen worden dat een aanvulling kan zijn op de ervaring die Spotify momenteel biedt aan zijn gebruikers.

Wat Pebble – of de gedachte achter de smartwatches – er precies mee te maken heeft, is nog niet helemaal duidelijk. Wellicht wordt het een draagbaar product waar andere ontwikkelaars ook voor kunnen ontwikkelen? Momenteel kunnen we alleen maar gissen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.