Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Spotify Premium-eigenaars luisteren sommige albums twee weken eerder

Geschreven door
Geplaatst op4 april 2017, 17:18 CategorieStreamingdiensten

Spotify heeft een nieuwe deal met Universal Music Group gesloten: Spotify Premium-eigenaars krijgen daardoor eerder toegang tot nieuwe albums. Betaal je dus niets voor de populaire muziekstreamingdienst, dan moet je langer wachten op datzelfde materiaal.

Spotify Premium-eigenaars krijgen eerder nieuwe albums van UMG

Spotify heeft een nieuwe licentieovereenkomst gesloten met Universal Music Group. Spotify is ermee ingestemd dat bepaalde albums van de platenmaatschappij eerder toegankelijk zullen zijn voor de betalende klanten, oftewel de klanten die gebruikmaken van Spotify Premium. Maak je nog altijd gebruik van de gratis versie van de populaire muziekstreamingdienst, dan dien je dus voortaan twee weken te wachten op de nieuwste releases van UMG. Dit gerucht verscheen al eerder bij ons op de website en is nu dus gedeeltelijk waarheid geworden.

Daarnaast zal de dienst mogelijk minder per stream aan UMG gaan betalen, aldus een bron die bekend is met de situatie. In een statement laat Spotify-ceo Daniel Ek weten dat hij erkent dat Spotify niet voor altijd alle nieuwe albums tegelijkertijd aan iedereen zou kunnen blijven aanbieden.

We know that not every album by every artist should be released the same way, and we’ve worked hard with UMG to develop a new, flexible release policy. Starting today, Universal artists can choose to release new albums on premium only for two weeks, offering subscribers an earlier chance to explore the complete creative work, while the singles are available across Spotify for all our listeners to enjoy.

Mogelijk betekent dit ook dat er binnenkort een doorbraak is in de onderhandelingen met de twee andere grote platenlabels, Warner Music Group en Sony Music Group. Waarschijnlijk sluit Spotify dezelfde deal met deze twee maatschappijen: nieuwe releases worden tijdelijk afgeschermd, terwijl Spotify zelf minder per gedraaid nummer hoeft te betalen. Hierdoor kan het bedrijf mogelijk winst gaan maken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.