Samsung, Hisense en TCL vormen QLED Alliance

27 april 2017 1 Minuut 1 Reacties
samsung QLED TV 2

Samsung heeft dit jaar zijn eerste QLED tv's uitgebracht, maar de Koreaanse fabrikant ziet de term QLED breder en start daarom samen met Hisense en TCL de QLED Alliance.

Met deze samenwerking willen de bedrijven de concurrentie met OLED aangaan.

Wat is QLED?

De term QLED is wat verwarrend momenteel. Voordat de Koreaanse fabrikant met QLED tv’s kwam stond QLED namelijk voor een nieuwe displaytechnologie op basis van quantum dots, waarbij de pixels – net als bij OLED – zelf licht geven. Echter, Samsung gebruikt de term nu voor lcd led tv’s die gebruikmaken van een quantum dot-filter, wat geen nieuwe displaytechniek is maar een verbeterde versie van de lcd-techniek.

Toch zet Samsung de naam nu al in omdat OLED op dit moment sterk aan populariteit wint. Naast LG zijn onder meer Philips, Panasonic en Sony met OLED aan de slag gegaan, de reviews zijn zeer positief en consumenten lijken warm te lopen voor de displaytechniek. Samsung wil niet achterblijven en gebruikt nu dus de term QLED meer als marketingterm, om consumenten te overtuigen. Meer over wat de techniek precies inhoudt lees je in ons artikel over wat Samsung QLED precies is.

QLED Alliance

Samen met het Chinese Hisense en TCL wordt nu de QLED Alliance gevormd. Dat betekent dat deze merken samenwerken op het gebied van de ontwikkeling van de standaard, en dat ze – met toestemming van Samsung – de term mogen gebruiken bij het in de markt zetten van nieuwe producten. Wanneer de term QLED daadwerkelijk ingezet gaat worden voor een nieuwe displaytechniek, waar het bedrijf Nanosys al aan werkt, is nog niet duidelijk.

Reacties (1)