Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Prijs en specificaties Oppo UDP-205 Ultra HD Blu-ray speler bekend

Geschreven door
Geplaatst op19 april 2017, 14:17 CategorieBlu-ray

Eerder deze maand publiceerden wij onze uitgebreide review van de Oppo UDP-203, de beste Ultra HD Blu-ray speler van dit moment. Echter, voor de echte audiofreaks komt het bedrijf binnenkort met een geavanceerdere versie; de UDP-205. Vandaag zijn de specificaties online gezet en is de prijs bekendgemaakt.

Oppo UDP-205

De Oppo UDP-205 is qua design iets groter en zwaarder dan de UDP-203, en ook zien we de bolling in het frontpaneel weer terug. Het geheel is verzwaard en verstevigd om ongewenste trillingen die de audio- en beeldkwaliteit kunnen beïnvloeden te voorkomen. De speler beschikt over dezelfde technieken voor beeldweergave als de UDP-203, waaronder dezelfde quadcore-processor, en moet vooral op het gebied van audioweergave stappen zetten. De speler moet volgens Oppo referentiekwaliteit audio bieden, onder meer middels analoge inputs, clock-precisie van de HDMI audio-output en de ingebouwde koptelefoonversterker. Onder de motorkap zien we twee ES9038PRO DACs terug.

Drawing from over a decade’s worth of experience in advanced image processing technology and high fidelity audio performance, the UDP-205 is the perfect choice for discerning enthusiasts. The UDP-205 provides reference level sound quality through the analog outputs, improves the clock precision of the HDMI audio output, and increases the power of the built-in headphone amplifier. For the analog output stages, the player utilizes two ES9038PRO DACs, which are the flagship of the ESS Sabre Pro series, delivering best-in-class audio performance.

Verder komt de UDP-205 met twee hdmi-outputs, een hdmi 2.0 input, 802.11ac WiFi, een USB DAC input, 7.1-kanaals analoge outputs, coaxiale en optische uitgangen, een gebalanceerde stereo-output, passieve koeling, 4K Ultra HD-weergave met HDR-ondersteuning en Dolby Vision-ondersteuning via een update. De speler ondersteunt de weergave van onder meer DVD-Audio, Ultra HD Blu-ray, 3D Blu-ray, DVD en SACD. Natuurlijk is er ook ondersteuning voor hoge resolutie audio aanwezig, waaronder AIFF, WAV, ALAC, APE, DSD en FLAC, en kan de speler omgaan met surroundformaten als DTS:X en Dolby Atmos.

Een overzicht van alle specificaties en features vind je op de website van Oppo.

Prijs en beschikbaarheid

De Oppo UDP-205 moet volgende maand op de markt verschijnen voor een prijs van 1.299 dollar / 1.399 Britse ponden. In Nederland gaat de speler waarschijnlijk 1.799 euro kosten.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans Callebaut
  22 april, 2017 om 15:18

  hallo,

  cambridge audio komt binnenkort met een 4k opvolger voor de cxu.
  nu twijfel ik tussen de 205 en de cambridge audio. welke zou de beste zijn ?
  mvg,

  frans callebaut

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.