Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

OLED steeds betaalbaarder: de goedkoopste OLED-televisies op een rij

Geschreven door
Geplaatst op25 april 2017, 16:29 CategorieTips en adviezen

Iedereen wil tegenwoordig graag een OLED-tv, maar veel mensen denken dat deze nog steeds zo goed als onbetaalbaar zijn. Toch zijn de oudere modellen inmiddels aardig in prijs verlaagd en daarom zetten we er een aantal op een rij, die daardoor ook voor mensen met minder budget wellicht toch nog interessant zijn.

Introductie OLED

Waar LCD/LED televisies voor de beeldweergave gebruik maken van een backlight, maken OLED-televisies gebruik van organische verbindingen om onafhankelijk aangestuurde pixels te doen oplichten of dimmen. Hierdoor kan compleet zwart weergegeven worden en is de weergave van de kleuren een stuk strakker. Ook is de kijkhoek erg groot omdat de beeldpunten zelf licht kunnen geven. Wil je meer weten over de techniek en de toepassing ervan op hedendaagse televisies? Lees dan ons achtergrondartikel over wat een OLED tv precies is.

In dit artikel zetten we een aantal van de – op het moment van schrijven – goedkoopste OLED televisies op een rij. Dit zijn met name wat oudere modellen dus verwacht niet de nieuwste standaarden of technieken. Deze tv’s zijn echter wel een zeer goede introductie aan de OLED-techniek.

LG 55EG910V

Voor mensen die voor een zo laag mogelijke prijs de voordelen van OLED willen ervaren, is de LG 55EG910V nog altijd de beste optie. Het in 2015 gelanceerde product is met een prijs die momenteel rond de 1300 euro zit één van de goedkoopste OLED-tv’s op de markt. En ondanks de lage prijs werd de LG 55EG910V vrijwel overal beoordeeld als een meer dan uitstekende OLED-televisie.

De 55EG910V heeft een diagonaal van 55 inch (wat neerkomt op 140 cm) en beschikt over een gebogen design. De buiging is echter dusdanig klein, dat hij nog steeds aan een beugel of muur bevestigd kan worden. Het beschikbare smart-platform wordt aangestuurd met WebOS 2.0, waarbij je tijdens het kijken van een film of serie de beschikbare apps onder in beeld ziet verschijnen. Met de bijgeleverde Magic Remote kun je vervolgens een cursor op je scherm bewegen en een keuze maken.

Het ‘nadeel’ is dat het hier een Full HD-televisie betreft en geen 4K-model. Hij kan dus de HD-resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels weergeven, maar niet de 4K Ultra HD-resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels. De lagere HD-resolutie doet echter niets af aan de realistische kleuren en diepe zwartwaarden waar OLED om bekend staat. Mocht je (nog) niet zoveel waarde hechten aan 4K, dan is de LG 55EG910V een ideale optie voor kijkers die voor een zo schappelijk mogelijke prijs kennis willen maken met OLED.

Voor mensen die wel klaar zijn voor de Ultra HD-resolutie heeft de LG 55EG910V overigens ook een 4K- en HDR-variant in de vorm van de LG 55EG920V, maar deze tv is nauwelijks meer te krijgen. Alle modellen kunnen overigens uit de voeten met 3D-weergave.LG OLED55B6V

Ook inmiddels op veel plekken verkrijgbaar voor een prijs van minder dan 1.900 euro is de OLED55B6V van LG. Dit model laat 3D-weergave achterwege, maar kan naast de 4K-resolutie en high dynamic range ook uit de voeten met Dolby Vision. In tegenstelling tot de LG 55EG910V is de LG OLED55B6V niet voorzien van een gebogen design.

Op het gebied van smart-functionaliteit maakt de 55B6V gebruik van WebOS 3.0 en tevens wordt er een Magic Remote meegeleverd. In vergelijking met de duurdere broers E6 en G6 is de beeldverwerking voor de fijnproevers wel iets minder soepel. Ook de ingebouwde soundbar ontbreekt, maar de geluidsinstallatie van de B6 is wel nog steeds afgesteld door Harman Kardon.

Kort samengevat biedt de B6 een iets mindere beeldverwerking en dito geluid in vergelijking met de duurdere modellen, maar je krijgt wel nog steeds prachtige kleuren, prima HDR en een geweldig contrast voorgeschoteld. Lees bij onze collega’s van FWD Magazine een complete recensie van het product.LG OLED55C6V

In een prijsklasse van rond de 2000 euro vinden we de LG OLED55C6V. Het model – destijds geïntroduceerd voor een adviesprijs van 4000 euro – heeft een gebogen design en kan uit de voeten met 3D-beelden. De weergave van Ultra HD wordt ondersteund met Dolby Vision en HDR10, waardoor hij ook mee moet kunnen in het 4K Ultra HD-tijdperk.

De OLED55C6V gebruikt WebOS 3.0 als besturingssysteem en wordt geleverd met de bekende Magic Remote van LG. Ook is er een TV Plus remote-app voor Android en iOS. Lees onze complete recensie van de LG OLED55C6V.LG OLED55E6V

In een prijsklasse van iets over de 2000 euro is de OLED55E6V het laatste model in ons overzicht. De smart-tv heeft ondersteuning voor high dynamic range in de vorm van Dolby Vision en HDR10. Daarnaast is ook 3D-weergave mogelijk. WebOS 3.0 geeft je toegang tot apps, games en streaming video’s. Met de Magic Remote kan je door de menu’s heenscrollen.

De LG OLED55E6V heeft een ingebouwde soundbar van Harman Kardon, die niet los te koppelen is. Deze tv biedt echter een zeer goede beeldkwaliteit, is eenvoudig in het gebruik en komt met een premium design. Al onze conclusies lees je in onze review van de LG OLED55E6V OLED tv.Nieuwe modellen

In 2017 heeft LG weer een groot aantal nieuwe OLED tv’s uitgebracht, waaronder ook één model dat onder de 3.000 euro verkocht wordt. Dit is de OLED55C7V, een tv met de Ultra HD-resolutie, ondersteuning voor high dynamic range (met Dolby Vision), het webOS 3.5 smart tv-platform, de Magic Remote afstandsbediening en ondersteuning voor Dolby Atmos.

LG belooft ten opzichte van de modellen uit 2016 een hogere helderheid, maar daar tegenover staat wel dat de 3D-weergave verdwenen is. De C-serie is dit jaar voorzien van een plat scherm, in tegenstelling tot het gebogen scherm uit 2016.Andere fabrikanten?

Zoals je ziet is LG momenteel eigenlijk de enige fabrikant die OLED tv’s van 2.000 euro of minder op de markt heeft. Pas sinds eind vorig jaar zien we dat ook andere fabrikanten echt inzetten op OLED en die modellen dalen nog altijd niet fors in prijs. De Philips 55POS901F is met een prijs vanaf ongeveer 2.700 de enige relatief betaalbare OLED tv van een andere fabrikant. Echter, het paneel komt nog steeds bij LG vandaan.

Meer informatie

Twijfel je nog tussen een OLED tv en een LCD LED tv? Neem dan ons artikel met de verschillen tussen LCD LED en OLED door.

 • Delen:

Reacties

 1. Audiofreak1
  25 april, 2017 om 22:28

  Let goed op dat de 1e 2 aanbieders geen officiele LG dealers zijn met 2 jr LG home service!
  1 van de 2 heeft zelfs verzekeringsgeld willen innen door zelf diefstal in scene te zetten.
  jammer dat dit bedrijf hier vermeld wordt.
  Let bij aankoop van zo’n mooie LG Oled wel goed op of je bij een officiele dealer koopt.
  Bij de vakhandel kost de HD 1599 euro en de 4K 1999 euro. En dan met garantie.

  • Martijn Chel
   26 april, 2017 om 0:29

   Ik snap je punt, maar deze winkels komen via Kieskeurig.nl. Wij worden door Kieskeurig gegarandeerd dat deze winkels te vertrouwen zijn en kunnen zelf helaas niet filteren.
   Maar, sowieso; lees recensies van winkels voordat je koopt.

  • Mulkoo
   28 april, 2017 om 15:49

   Ja, dat zal jij graag roepen, jij bent eigenaar van een vakzaak. Maar ik kan je vermelden dat bij Platte TV de LG home service ook van toepassing is.

   Mijn LG 55EG920V ging na 3 weken al stuk en werd keurig kosteloos door een monteur van LG zelf hersteld.
   Dus zeg niet dat je bij de “dozenschuiver” geen garantie krijgt, en ook bij de vakhandel komen prutsers voor!

 2. Michael
  26 april, 2017 om 10:02

  Hoelang gaat een oled tv mee de zwart waarde blijven die zwart of word het na een tijd minder . En inbranden ?
  Ik heb nu een sony tv is bijna 10 jaar oud was toen een topmodel . Deze wordt redelijk wat gebruikt iedere dag door de kinderen en door ons .
  Ik merk ook dat de kinderen hem soms op pauze zetten en dan staat hij een uur op hetzelfde beeld ( wat natuurlijk niet de bedoeling is ) .
  Maar de tv werkt nog altijd perfect .
  Kan ik dit ook van een oled verwachten na 10 jaar dat hij nog perfect werkt .

  • Stefan
   26 april, 2017 om 11:29

   LG claimt een levensduur van 100.000 uur te hebben op hun OLED tv’s, dit is natuurlijk behoorlijk!

   De prijzen die hierboven vermeld staan zijn ook nog aan de hoge kant, ondanks dat ze volgens kieskeurig het goedkoopste zijn 😉 ze kunnen inmiddels voor veel goedkoper weg. Zelfs de C7!

   • Mike
    02 mei, 2017 om 1:02

    Dan mag jij mij die prijzen en winkels dan wel noemen 🙂

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.