Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nintendo verwacht veel van verkopen Switch console

Geschreven door
Geplaatst op27 april 2017, 11:40 CategorieGaming

Het lijkt Nintendo eindelijk weer voor de wind te gaan met de lancering van de Switch console. Het bedrijf heeft zelf ook hoge verwachtingen, mede veroorzaakt door het flinke aantal consoles dat sinds de lancering reeds verkocht is.

Nintendo heeft sinds 3 maart, de lancering van de Switch, al 2,74 miljoen exemplaren van de console over de toonbanken zien gaan. Dat belooft veel goeds, en het bedrijf zelf verwacht tot 1 april 2018 nog minimaal 10 miljoen exemplaren te verkopen.

Dat het hard loopt met de verkopen van de Switch is wel te merken aan de beschikbaarheid. De console is vaak uitverkocht en Nintendo heeft in maart al aangeven extra apparaten te produceren om aan de grote vraag te voldoen.

Hoewel Nintendo nog niet van een groot succes wil spreken is het duidelijk dat de Switch beter presteert dan zijn voorganger; de Wii U. Deze console heeft er vier jaar over moeten doen om de grens van 13 miljoen verkochte consoles te doorbreken. In de afgelopen 12 maanden gingen er 760 duizend exemplaren van de Wii U over de toonbanken.

Nintendo heeft over heel het afgelopen boekjaar een omzet binnengehaald van 489 miljard yen (meer dan vier miljard euro). De totale winst bedroeg 29,3 miljard yen (241 miljoen euro). Met name door de tegenvallende verkopen van de Wii U betekent dit 3 procent minder omzet en 11 procent minder winst. In 2017 verwacht het Japanse bedrijf het in elk geval beter te doen met een omzet van 750 miljard yen (6,16 miljard euro) en een winst van 60 miljard yen (49 miljoen euro).

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.