Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix haalt de 100 miljoen abonnees net niet, maar dat duurt niet lang meer

Geschreven door
Geplaatst op18 april 2017, 10:18 CategorieStreamingdiensten

Netflix heeft de nieuwe kwartaalcijfers naar buiten gebracht. De videostreamingdienst heeft nog net geen honderd miljoen abonnees. Maar zoals het er nu naar uitziet, duurt dat niet lang meer. De dienst verwacht dat dit in het volgende kwartaal wel het geval zal zijn.

Bijna 100 miljoen abonnees voor Netflix

Netflix heeft de kwartaalcijfers voor het eerste kwartaal van 2017 naar buiten gebracht. De winst ziet er goed uit, maar het bedrijf behaalde zijn doelen op het gebied van abonnementengroei en omzet niet. Er hebben zich net iets minder dan vijf miljoen mensen aangemeld als abonnee. De omzet was 2,64 miljard dollar. De winst bedraagt 178 miljoen dollar en dat heeft te maken met het introduceren van de dienst op nieuwe markten en de duurdere abonnementen die meer in trek lijken te zijn, zoals het abonnement voor vier personen en 4K-content.

Het is de dienst nog niet gelukt over de grens van honderd miljoen abonnees te gaan, maar de verwachting is dat het dit kwartaal gemakkelijk zal lukken. Verder heeft het bedrijf gereageerd op het groeiende aantal concurrenten, die ook live-televisie kunnen aanbieden. Netflix zegt zich daar geen zorgen over te maken, aangezien het bedrijf een andere doelgroep heeft en zich stort op advertentievrije on-demand content, in plaats van geplande live-tv ondersteund door advertenties. Ook zal de videostreamingdienst zich niet gaan bezighouden met sport.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.