Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix-films kun je nu ook op een Windows 10-pc downloaden en offline bekijken

Geschreven door
Geplaatst op3 april 2017, 23:44 CategorieStreamingdiensten

Netflix heeft zijn Windows 10-app een update gegeven. Hierdoor kun je films en series op een Windows 10-pc of -laptop downloaden om die later, offline, te bekijken.

Offline kijken

Deze mogelijkheid werd eind vorig jaar al geïntroduceerd voor Android- en iOS-apparaten. Smartphones en tablets dus. Nu heeft Netflix het ‘offline-kijken’  uitgebreid naar de pc en de laptop.

Nog niet alle films en series kunnen worden binnengeslurpt om die later, zonder dat een breedband internetverbinding nodig is, te bekijken. Netflix biedt een selectie aan. Dat is handig voor mensen die op reis gaan en langdurig geen internetverbinding hebben, maar wel een film of een paar afleveringen van een serie willen bekijken.

Voor onderweg

De nieuwe mogelijkheid werd ontdekt door MSPoweruser, een techsite die zich richt op nieuws over Windows en Microsoft. Een woordvoerder van Netflix heeft tegenover techblog Techcrunch de nieuwe mogelijkheid bevestigd. “Vanaf vandaag ondersteunt de Netflix-app het downloaden op Windows 10-laptops en -tablets. We zijn constant bezig om nieuwe manieren te verkennen om deze mogelijkheid beschikbaar te maken voor meer mensen, en het maakt het makkelijker voor meer mensen om onderweg van Netflix te genieten.”

Netflix Originals

Dat niet alle films en series kunnen worden binnengeharkt, heeft te maken met de rechten ervan. Netflix kan daarom voorlopig alleen Netflix Originals aanbieden en een select aanbod van gelicenseerde content. Dat breidt zich echter voortdurend uit, dus er is al aardig wat van de Netflix-content op je eigen harde schijf te zetten. De series Stranger Things, House of Cards, Orange Is the New Black, Narcos, The Crown, Bloodline, Sense8 en nog een aantal andere eigen series van Netflix zijn alvast beschikbaar.

Downloaden niet moeilijk

Downloaden is niet moeilijk. In de nieuwe app tik je op het pijltje naar beneden naast de gekozen serie of film. Dan kun je al beginnen met downloaden. Ook kun je browsen op zoek naar downloadbare content.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.