Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft geeft volledige specificaties van Project Scorpio vrij

Geschreven door
Geplaatst op6 april 2017, 17:22 CategorieGaming

Microsoft komt dit jaar met een opvolger voor de Xbox One. De nieuwe 4K-spelcomputer, waarmee tevens Ultra HD Blu-rays afgespeeld kunnen worden, staat bekend als Project Scorpio. De website Eurogamer mocht de volledige specificaties van het apparaat onthullen.

De cpu van Project Scorpio maakt gebruik van acht aangepaste kernen (x86-cores), die zijn geklokt op 2.3 GHZ. Een vooruitgang ten opzichte van de reguliere Xbox One en concurrent Playstation Pro 4, die eveneens beiden over acht kernen beschikken, maar geklokt zijn op 1,75 GHz (Xbox One) en 2,1 GHz (Playstation 4 Pro).

Door de betere processor is Project Scorpio in staat om 6 teraflops uit te sturen, wat ervoor zorgt dat de spelcomputer nog meer polygonen op je beeldscherm kan weergeven. Je games moeten er zo nog mooier uit komen te zien dan op bijvoorbeeld de 4K versie van de Playstation 4, die 4,2 teraflops uit kan sturen.

Project Scorpio en videokaart

De videokaart van Project Scorpio heeft een kloksnelheid van 1172 MHZ, waar die van de Xbox One beschikt over 853 MHz. Ook de kloksnelheid van de Playstation 4 Pro ligt met 911 MHz net wat lager. Project Scorpio maakt gebruik van 12 GB GDDR5-werkgeheugen. Ter vergelijking: de Xbox One heeft 8 GB DDR3-geheugen en de PS4 Pro beschikt over 8 GB DDR5.

Daarnaast biedt de spelcomputer, net als momenteel de PS4 Pro, een opslagruimte van 1 terabyte. Er zijn ook Xbox One-modellen voorzien van die hoeveelheid opslaggeheugen. De afhandeling van data gaat met 316 GB per seconde, waar de Xbox One dat deed met 204 GB per seconde en de PlayStation 4 Pro en Xbox One S beide rond de 218 GB zitten.

Project Scorpio en oude games

De nieuwe spelcomputer is backwards compatible met de games van de Xbox 360 en Xbox One. Microsoft belooft bovendien dat de oude videospellen op de nieuwe console een betere framerate en resolutie gaan krijgen. Daarnaast moeten ook eventuele problemen met een haperende framerate en screen tearing daarbij verholpen worden.

Project Scorpio komt aan het einde van het jaar in de winkel te liggen. Een adviesprijs is nog niet bekend gemaakt, maar Digital Foundry van Eurogamer, deed alvast een voorspelling aan de hand van de specificaties die ze mochten onthullen. Zij verwachten dat het apparaat straks zo’n 499 dollar (468) euro zal gaan kosten.

Meer informatie

We hebben eerder al eens een artikel geschreven over hoe je een harde schijf koppelt aan de Xbox One en lees je hier hoe je je games overzet van Xbox One naar Xbox One S. Ook vind je hier de mogelijkheden met betrekking tot het streamen van films en series naar de spelcomputer. Daarnaast is er onlangs nog een voorjaarsupdate voor de Xbox One verschenen.  • Delen:

Reacties

  1. Peter vb
    06 april, 2017 om 20:20

    Over twee maanden krijgen we nieuws dat Sony met een PlayStation 4 pro komt die 4K blu-ray afspeelt.
    En ook met de kerst in de winkels moet liggen wat ze natuurlijk weer niet halen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.