Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Investeerders dringen aan op kleinere versie van Nintendo Switch

Geschreven door
Geplaatst op15 april 2017, 9:57 CategorieGaming

Financiële analisten van de Citygroup hebben voorspeld dat Nintendo met een kleinere versie van de Nintendo Switch komt in 2019. Daar schrijft Bloomberg over. Echter, er is nog geen enkel teken dat Nintendo hier daadwerkelijk mee bezig is. Waarschijnlijker is dat de analisten wíllen dat er zo’n handzame kinderversie van de Switch komt.

Zwaar

En dus zal die er ook wel komen, als ook Nintendo meent dat daar markt voor is. De Nintendo Switch-console is nu wat zwaar voor gebruik door jonge kinderen en de analisten vinden dat een probleem. Een deel van de markt wordt zo niet bediend.

Snelst verkopende console

De Nintendo Switch is de snelst verkopende console die het bedrijf ooit op de markt heeft gebracht. Echter, hij is vooral in gebruik bij tieners en volwassenen. Jongere kinderen kunnen er niet mee uit de voeten. Kinderen hebben kleinere handen en de Switch is voor hen moeilijk te bedienen. Voorgaande consoles van Nintendo waren domweg voor alle leeftijden geschikt. Maar de Switch niet echt.

Switch mini als opvolger 3DS

Een kleinere, handzame Switch zou de Nintendo 3DS kunnen vervangen. Zo komt Nintendo meer in de buurt van één platform voor alle consoles die het bedrijf op de markt brengt, wat handiger is voor game-ontwikkelaars. Bij een kleinere Switch moet Nintendo overigens wel een ander netelig probleem oplossen: de batterijduur. Die zou op de een of andere manier moeten worden opgekrikt, om te voorkomen dat een kind ineens naar een zwart scherm zit te kijken.

Citygroup verwacht dat een kleinere versie van de Switch in 2019 zeker 6,7 miljoen keer over de toonbanken zal gaan. Tegen die tijd moeten er ook ongeveer 25,7 miljoen gewone Switches zijn verkocht.

Wil je meer weten over de Switch, lees dan dit artikel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.