Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha kondigt RX-V383, RX-V483, RX-V583 en RX-V683 receivers aan

Geschreven door
Geplaatst op28 maart 2017, 11:44 CategorieReceivers

Yamaha heeft deze week vier nieuwe av-receivers aan zijn assortiment toegevoegd. De Japanse fabrikant komt met de RX-V383, RX-V483, RX-V583 en RX-V683. Daarnaast laat het bedrijf weten dat de muziekdiensten Tidal en Deezer aan het aanbod van MusicCast toegevoegd worden.

Nieuwe Yamaha av-receivers

Alle vier de nieuwe receivers van Yamaha zijn voorzien van MusicCast, de draadloze multiroom-functie van het bedrijf. Daarnaast komen de modellen met 4K Ultra HD-ondersteuning, HDR-ondersteuning met Dolby Vision en bluetooth voor het streamen van audio van een smartphone of tablet. Bluetooth-streaming is vanaf de RX-V483 onderdeel van MusicCast waardoor je een draadloze koptelefoon met je receiver kunt koppelen. Natuurlijk is er ook ondersteuning voor Dolby TrueHD en DTS Master Audio.

Audio-inhoud wordt beheerd via de Yamaha MusicCast-app voor iOS en Android en komt met MusicCast ook van internet of van een pc, draadloos via WLAN. De receivers vanaf de RX-V483 zijn bovendien compatibel met DSD 2,8 MHz/5,6 MHz en kan ook Hi-Res-audiobestanden in het FLAC- of WAV-formaat met 192 kHz/24 bit weergeven.

De RX-V583 en RX-V683 zijn de meest geavanceerde modellen met 7.2-kanaals versterking en ondersteuning voor Dolby Atmos en DTS:X, terwijl de RX-V383 en RX-V483 5.1-kanaals receivers zijn. Alle receivers beschikken over automatische kalibratie van de ruimte voor de beste audioweergave, terwijl de RX-V683 daar nog wat extra technieken voor reflectieve oppervlakken en meubels aan toevoegt. Daarnaast beschikt deze receiver over een phono-aansluiting voor je vinyl.

Prijs en beschikbaarheid

De Yamaha RX-V383 en RX-V483 moeten in mei in de verkoop gaan, in de kleuren titanium en zwart. De adviesverkoopprijs bedraagt 379,00 euro voor de RX-V383 en 479,00 euro voor de RX-V483. Prijzen van de andere modellen zijn nog niet bekendgemaakt.

Lees ook onze review van de Yamaha RX-V683 av-receiver.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans Callebaut
  29 maart, 2017 om 20:12

  hallo martijn,
  je vermeldt dat de yamaha receivers dolby vision ondersteunen, ik heb een yamaha cx-a5100 die dat volgens mij niet ondersteunt.
  kan ik dan niet van dolby vision genieten ?
  mvg,

  frans callebaut

 2. E,Jacobs
  30 mei, 2019 om 17:12

  Wat is toch het verschil tussen de HTR-4071 en de rx- v483 ???

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.