Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Vijf hifi achtergronden en reviews die je niet mag missen

Geschreven door
Geplaatst op10 maart 2017, 13:00 CategorieLuidsprekers

Hifi en home cinema hebben behoorlijk wat raakvlakken – het draait bij allebei voor een groot gedeelte om geluid, als je écht iets moois wilt moet je diep in de buidel tasten en zowel de audiofielen als de videofielen streven vaak naar perfectie. Het maakt ook dat de twee uitstekend te combineren zijn voor de ultieme ervaring op het gebied van audio en video.

Om te laten zien dat hifi ook voor home cinema-enthousiastelingen interessant kan zijn, hebben we vijf achtergronden en reviews van collega’s van Hifi.nl op een rij gezet.

Hifi on a budget: vijf speakers met een kleine prijs

“Hifi staat gelijk aan gigantische bedragen.” Gedeeltelijk waar. Natuurlijk zijn er speakersets en versterkers van enkele duizenden euro’s en soms is het kiezen tussen een luidspreker of een flink huis. Maar dat het ook anders kan wordt bevestigd in dit artikel, waar vijf speakersets worden uitgelicht die héél betaalbaar zijn. En veel kwaliteit voor weinig geld, daar houden wij Nederlanders toch enorm van? Lees het artikel hier.

Review: Arcam rPlay

Stel, je hebt al een muziekinstallatie waar je na jaren nog altijd tevreden mee bent. Hartstikke mooi! Maar oudere sets zijn natuurlijk niet voorzien van nieuwere technologieën, zoals ondersteuning voor streamingdiensten – laat staan multiroom. Gelukkig is er tegenwoordig een groot aanbod aan audiostreamers waarmee je je verouderde set gemakkelijk naar 2017 brengt. Uit dat grote aanbod testte Jamie de Arcam rPlay. Zijn bevindingen vind je hier.

Review: Marantz M-CR611

Wat nou als je Jamie’s Arcam rPlay-review hebt gelezen en nog steeds niet overtuigd bent dat je oude set nog best even mee kan? Nou, dan kun je eens gaan kijken naar een alles-in-één oplossing. Zoals de Marantz M-CR611; een versterker die is uitgerust met flink wat streamingdiensten, internet én DAB+ radio, wat handige ingangen en zelfs een cd-speler! Dat belooft behoorlijk wat, maar geen enkel product komt zonder minpunten… De review lees je hier.

Review: Transrotor Max

Eerder in dit artikel schreven we dat hifi niet per se duur hoeft te zijn. Transrotor, met platenspelers die soms meer dan een ton kosten, is zo’n merk dat normaal gesproken wél onbetaalbaar is voor de casual luisteraar. Eric de Boer kreeg een exemplaar thuisgestuurd van een iets bescheidener model: de Transrotor Max. Dit instapmodel kost slechts €2.850, maar biedt wel behoorlijk wat interessante features – en een bijzondere look, uiteraard! Of de Transrotor het geld waard is lees je in deze review.

Review: KEF LS50 Wireless

De technologie is inmiddels zo ver dat je voor heel veel dingen geen kabels meer nodig hebt. Dat maakt producten als de eerdergenoemde Marantz M-CR611 erg populair, maar het kan nog makkelijk: actieve speakers. Dan heb je écht niks meer nodig. Om die reden maakte KEF een actieve variant van haar immens populaire LS50 luidsprekers (en verdubbelden ze gelijk de prijs). Jamie zocht uit of de LS50 Wireless net zo goed is als de passieve voorganger. De uitslag lees je hier.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.