Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Video: wat is een av-receiver?

Geschreven door
Geplaatst op24 maart 2017, 10:06 CategorieTips en adviezen

De collega’s van Hifi.nl hebben deze week een interessante video online gezet die we je niet willen onthouden. In de video, onderdeel van een videoreeks over versterkers, wordt dieper ingegaan op wat een av-receiver precies is. En aangezien veel home cinema-enthousiastelingen voor een receiver gaan mag je deze video niet missen.

Een hele tijd geleden hebben we al eens uitgebreid stilgestaan bij wat een av-receiver precies is. Maar hoe weet je of een bepaalde av-receiver bij je past en waar dient een receiver eigenlijk voor? Dat een av-receiver uitzoeken geen gemakkelijke opgave is, laat Jamie Biesemans zien in de nieuwe video. Hij helpt je op weg in de jungle van deze gekke markt, waar een aantal grote spelers op actief zijn.

Lees vooral ook verder in onze artikelen over de tips en adviezen voor het kopen van een av-receiver en het optimaal instellen van je av-receiver. Mocht je meer informatie over de aanschaf of het gebruik van home cinema-apparatuur willen, dan kun je terecht in de home cinema informatiegids.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  24 maart, 2017 om 20:24

  Goede uitleg maar veel mensen nemen dus een soundbar of draadloze speakers.
  Maar met AV recievers heb je wel dolby atmos en dts x.
  Met soundbar dus niet alleen de hele dure.

 2. Giovanni
  20 april, 2017 om 1:41

  Vraagje, Denon X2300W receiver kan upscalen naar 4k. Maar als mijn beamer tot max Full HD gaat, gaat dat 4K upscalen wel werken? Of moet je beamer/Tv 4K aan kunnen en dat je bijvoorbeeld blurays laat upscalen naar 4K via je Denon X2300W?

  Ik kan niet echt een duidelijk antwoord vinden.

  Hopelijk kunnen jullie mij helpen.

  Bedankt.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.