Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

TP Vision komt dit najaar met eerste Philips quantum dot lcd tv

Geschreven door
Geplaatst op20 maart 2017, 19:30 CategorieLcd en led tv's

Afgelopen week presenteerde TP Vision in Madrid de Philips 2017 oled en lcd led tv line-up. Het bedrijf kondigde een nieuwe oled tv aan en introduceerde diverse nieuwe modellen in de 7000-serie, 6000-serie en 5000-serie. Zoals elk jaar deelt TP Vision de line-up in tweeën en zien we in het najaar nieuwe topmodellen in de 8000-serie en 9000-serie verschijnen. Veel details hebben we nog niet over deze topmodellen maar we weten in ieder geval dat TP Vision dit najaar met zijn eerste quantum dot lcd tv komt.

Tijdens de demonstratie van de nieuwe oled en lcd tv’s van het merk liet Danny Tack, Director Product Strategy & Planning bij TP Vision, doorschemeren dat het bedrijf werkt aan een model in de 8000-serie dat voorzien is van de quantum dot-techniek. Het gaat om een QD-film implementatie (achtergrondverlichting met blauwe leds en een film van QD er over).

De resultaten zullen vermoedelijk te vergelijken zijn met de huidige quantum dot-tv’s op de markt, waaronder de nieuwe Super UHD tv’s van LG en de QLED tv’s van Samsung. Het toestel zal een maximale piekluminantie van 1.000 nits hebben. Of er een Full Array Local Dimming achtergrondverlichting in zal zitten is niet duidelijk, maar lijkt ons wel een mogelijkheid. We verwachten meer informatie tijdens IFA 2017, de beurs die begin september plaatsvindt in Berlijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.