Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Spotify brengt nieuwe albums mogelijk later naar gratis gebruikers toe

Geschreven door
Geplaatst op17 maart 2017, 9:55 CategorieStreamingdiensten

Spotify wil mogelijk nieuwe cd’s later beschikbaar stellen aan gebruikers die niet voor de muziekstreamingdienst betalen. Dit zou het resultaat zijn van de gesprekken die het bedrijf momenteel voert met de verschillende platenmaatschappijen.

‘Spotify brengt nieuwe albums later naar gratis gebruikers toe’

Spotify is momenteel in gesprek met de drie grootste platenmaatschappijen van dit moment, schrijft The Financial Times. Uit die gesprekken komt mogelijk voort dat gratis gebruikers van de muziekstreamingdienst tijdelijk geen toegang zouden kunnen krijgen tot bepaalde cd’s, bijvoorbeeld nieuwe releases. Die cd’s zouden alleen beschikbaar zijn voor betalende gebruikers en moeten mensen mogelijk over de streep gaan trekken om voor de dienst te gaan betalen. Dat betekent meer winst voor de platenlabels en natuurlijk de muziekstreamingdienst zelf.

De krant meldt dat er momenteel nog geen nieuwe overeenkomsten zijn ondertekend. Het gaat om de labels Universal, Sony en Warner, die inmiddels door hebben dat er meer geld te verdienen valt op de markt van muziekstreaming. Daarom vragen ze vaak meer van Spotify, die daar haast aan toe móet geven om het assortiment zo groot te houden zoals het nu is. Inmiddels is wel duidelijk dat de dienst in staat is mensen te laten betalen voor iets dat ook gratis is. Momenteel zijn er namelijk vijftig miljoen betalende leden, kwam eerder naar buiten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.