Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Spelcomputer Xbox One ontvangt ‘mixed reality’-ervaringen in 2018

Geschreven door
Geplaatst op2 maart 2017, 9:16 CategorieGaming

Microsoft heeft tijdens Game Developers Conference 2017 laten weten dat Xbox One in 2018 ervaringen in ‘mixed reality’ zal gaan krijgen. Dat geldt ook voor de nieuwe Xbox die eind 2017 moet verschijnen, die we beter kennen onder de naam Project Scorpio.

‘Mixed reality’ voor Xbox One onderweg

De Xbox One en Project Scorpio, de krachtigere versie van de spelcomputer, mogen in 2018 rekenen op zogenaamde ‘mixed reality’-ervaringen. Microsoft gebruikt de term voor het aanduiden voor de combinatie van de echte wereld en digitale informatie; waar virtual en augmented reality samenkomen. Het is nog niet bekend hoe die content kan worden afgespeeld of gespeeld. Gebeurt dat straks op de Microsoft HoloLens-headset? Zal Oculus Rift de Xbox gaan ondersteunen? Of krijgen we een geheel nieuwe bril te zien?

Waarschijnlijk zal dat laatste het geval zijn. Samen met Acer kondigt Microsoft namelijk ook een mixedrealitybril aan, die is geschikt voor ontwikkelaars. Met deze bril zouden developers gemakkelijker ervaringen in mixed reality moeten kunnen maken. Deze bril zal niet voor consumenten worden uitgebracht, maar in de toekomst zouden we dus wel een andere, soortgelijke, bril kunnen zien. De bril beschikt over twee schermen (met de resolutie 1.440 bij 1.440 pixels), een koptelefoonaansluiting en een verversing van negentig beeldjes per seconden.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.