Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘SoundCloud heeft geld of investeerders nodig om overeind te blijven’

Geschreven door
Geplaatst op13 maart 2017, 9:34 CategorieStreamingdiensten

De muziekstreamingdienst SoundCloud heeft geldproblemen. Het bedrijf is daarom op zoek naar investeerders of mensen die de boel overnemen. Het overnamebedrag zou wel overeen moeten komen met het geld dat tot nu toe is geïnvesteerd.

‘SoundCloud heeft geldproblemen’

Als er één markt verzadigd is, waar bedrijven moeite hebben met geld verdienen, dan is dat de markt voor muziekstreamingdiensten wel. Dat merkt ook SoundCloud, een dienst die naar verluidt geldproblemen heeft en naarstig op zoek is naar een investeerder of iemand die het bedrijf wil overnemen. De nood zou inmiddels zo hoog zijn dat het bedrijf genoegen neemt met een lager bedrag dan verwacht. Eerder werd de dienst op een waarde van 700 miljoen dollar geschat; maar nu zou het bedrijf genoegen nemen met een bod van tenminste 250 miljoen.

Dat schrijft Recode dit weekend, op basis van bronnen die bekend zijn met de situatie. De dienst zou al sinds vorig jaar op zoek zijn naar investeerders die zo’n 100 miljoen dollar kunnen investeren, maar dat schijnt nog niet gelukt te zijn. Ook heeft SoundCloud gesprekken gevoerd met mensen die de dienst zouden kunnen overnemen, waaronder Spotify en Google, maar ook die gesprekken zouden tot niets hebben geleid. Op dit moment heeft de dienst ongeveer 175 miljoen gebruikers; een aantal dat sinds 2014 niet gestegen is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.