Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony’s LDAC maakt hoge resolutie audio toegankelijker in Android O

Geschreven door
Geplaatst op23 maart 2017, 12:40 CategorieSoftware

Eerder deze week heeft Google de eerste details over Android O, de nieuwste versie van het besturingssysteem, bekendgemaakt. Eén van de meest interessante verbeteringen voor audioliefhebbers is de toevoeging van Sony’s LDAC. Dit zorgt ervoor dat hoge resolutie audio toegankelijker wordt binnen Android.

Betere ondersteuning hoge resolutie audio

Zo op het eerste gezicht zul je als gebruiker mogelijk niet snel merken dat Android O heel anders is dan Android 7.0 Nougat, maar onder de motorkap zal er wel degelijk veel gaan veranderen. Google heeft daarvoor onder meer samengewerkt met Sony, schrijft The Verge. Tot op heden heeft de fabrikant meegewerkt aan meer dan dertig functies en zijn er ruim 250 bugs verholpen in het systeem. Eén van de functies heeft te maken met bredere ondersteuning voor bluetooth-audio. Daardoor zou de kwaliteit van gestreamde muziek omhoog gaan.

Door deze samenwerking zou Android straks een platform zijn waar je ook goed kunt genieten van high-res audio. Android O zal straks namelijk Sony’s LDAC-audiocodec ondersteunen, waarmee meer data over een draadloze verbinding te versturen is dan via bluetooth. LDAC ondersteunt een bitrate tot 990kbps, terwijl het standaard formaat van nu 330kbps ondersteunt. Gestreamde audio zou daardoor dichterbij de originele kwaliteit komen te staan. Sony heeft deze technologie momenteel al verwerkt in zijn eigen moderne smartphones.

 Wel dienen de gekoppelde bluetooth-speakers ook ondersteuning aan te bieden voor LDAC, anders zal er geen verschil in kwaliteit zijn.
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.