Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony XE90-serie lcd led tv’s met direct led te koop in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op8 maart 2017, 11:14 CategorieLcd en led tv's

Sony is de eerste fabrikant die zijn nieuwste tv’s naar Nederland en België brengt. De Japanse fabrikant heeft ervoor gekozen de XE90-serie snel in de winkels te leggen. De modellen uit deze serie zijn te koop voor prijzen tussen de 1.700 en 5.500 euro.

Sony XE90-serie te koop in Nederland

De Sony XE90-serie is niet de vlaggenschipserie voor dit jaar. Onder meer de A1 oled tv’s, de ZD9-serie lcd led tv’s en de XE94/XE93-serie bevinden zich hier nog boven. Maar, wat de XE90-modellen wel hebben is een direct led-backlight, iets dat we vandaag de dag steeds minder terugzien. Het voordeel van direct led is dat de led-verlichting zich direct achter het scherm bevindt en zo kan zorgen voor een goede verspreiding van licht, beter dimbare zones en een beter contrast.

Daarnaast beschikken de XE90-serie tv’s onder meer over de 4K Ultra HD-resolutie, ondersteuning voor high dynamic range, Android TV als besturingssysteem, een compleet nieuw design en vier hdmi-poorten. Je kunt gaan voor een 49-inch, een 55-inch, een 65-inch en een 75-inch versie. De 49-inch variant kost 1.700 euro, de 55-inch versie is te koop voor 2.100 euro, de 65-inch variant gaat 3.000 euro kosten en voor de 75-inch versie moet je 5.500 euro afrekenen.

Meer informatie

Een compleet overzicht van alle tv’s die Sony dit jaar naar Nederland en België brengt vind je in de Sony 2017 oled en lcd tv line-up. Hier vind je ook alle specificaties en prijzen.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.