Sony UBP-X800 Ultra HD Blu-ray speler te koop in Nederland

27 maart 2017 1 Minuut 3 Reacties
sony-ubp-x800-ultra-hd-blu-ray-speler

Sony is deze week in Nederland begonnen met de verkoop van zijn eerste Ultra HD Blu-ray speler; de UBP-X800. Dit model kan Ultra HD Blu-ray discs afspelen, biedt ondersteuning voor high dynamic range en komt met twee hdmi-uitgangen. De speler heeft een prijs van 400 euro meegekregen.

De speler ondersteunt HDR-content in de vorm van HDR10. Daarnaast is er ondersteuning voor hoge resolutie audio aanwezig. DSEE HX moet de samplingfrequentie en de bitdiepte van het oorspronkelijke signaal verbeteren. Om de geluidskwaliteit op niveau te houden, kan de UBP-X800 het audio- en videosignaal opsplitsen en ze via aparte HDMI-uitgangen versturen. De UBP-X800 heeft een harde Frame en Beam-behuizing die mechanische trillingen minimaliseert.

Het toestel is volledig compatibel met vrijwel alle audiocodecs. Zo kunnen er High-Resolution bestanden tot 192kHz/24-bit en DSD tot 11,2MHz afgespeeld worden. Bluetooth maakt het mogelijk om via een draadloze koptelefoon naar audio te luisteren. Het is ook mogelijk om via Bluetooth speakers aan de Blu-rayspeler te koppelen. Op deze manier kan in iedere kamer van het huis van het geluid genoten worden. Daarnaast biedt de speler ondersteuning voor de SongPal- en SideView-apps van Sony.

Een overzicht van alle specificaties en features van de UBP-X800 vind je in de Sony 2017 Blu-ray speler line-up. Lees ook onze review van de Sony UBP-X800.

Reacties (3)