Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sonos gaat voorlopig geen hoge resolutie audio ondersteunen

Geschreven door
Geplaatst op7 maart 2017, 11:03 CategorieLuidsprekers

Velen van ons hadden het gehoopt maar het lijkt er niet op dat Sonos binnen afzienbare tijd ondersteuning voor hoge resolutie audio zal bieden. Het bedrijf laat weten dat we eerst maar eens af moeten stappen van de MP3’tjes en naar lossless audio in cd-kwaliteit moeten luisteren.

Sonos is één van de weinig audiofabrikanten die nog geen ondersteuning voor hi-res audio biedt. De luidsprekers van het bedrijf bieden ondersteuning voor lossless cd-kwaliteit maar niet hoger. Giles Martin, Sound Experience Leader van Sonos, ziet het ook niet gebeuren dat we in de nabije toekomst ondersteuning voor high-res audio gaan zien;

I’d like everyone to start listening to 16-bit/44.1 kHz [CD-quality, lossless audio] and stop listening to MP3s, and experience those differences before they start talking about high-res.

Martin geeft aan dat het verschil tussen MP3 en cd-kwaliteit zeer groot is en dat we daar nu op moeten focussen. Het is voor de meeste consumenten met een normaal audiosysteem al lastig het verschil tussen cd-kwaliteit en high-res audio te ervaren. Martin ziet dat het met hoge resolutie audio momenteel meer om de specs gaat dan om de audiokwaliteit. Het is een niche, met hoge kosten voor de consument en ook de noodzaak voor een grotere bandbreedte om het materiaal te streamen.

It’s not on the roadmap… as soon as it becomes experientially a good thing, it should be part of what we do. Right now, it’s a niche thing that people should experience and see whether they want. And see if they want to experience drop-outs in the home, because that really is the essence of it. A [hi-res] file that drops out is way worse than an MP3 – I hate to say that! – but that’s what people don’t talk about.

We need to encourage people to pay for music… I don’t believe consumers will pay twice as much for [high-res music] for a start. For me, it’s not twice as good. I think everyone from Sonos, streaming services and more important music labels need to fall into line and decide what we’re doing.

Vind jij dat Sonos hoge resolutie audio moet gaan ondersteunen of ben je ook tevreden met cd-kwaliteit?

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  07 maart, 2017 om 21:24

  Er gaat niets boven een reciever met 11.2 speakers. Al die draadloze speakers nou nee ik vindt het helemaal niks.

 2. Sjaak
  08 maart, 2017 om 9:33

  Helemaal eens met Gilles Martin. Steeds meer mensen gaan door o.a. Sonos thuis weer meer naar muziek luisteren, lossless is prima kwaliteit en HI-RES is voor veel mensen ver van hun bed. Merken als Sonos ”reden” de audio/HiFi categorie, zonder deze draadloze innovaties waren veel audio winkels al ten onder gegaan.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.