Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung reageert op het rapport van organisatie WikiLeaks

Geschreven door
Geplaatst op8 maart 2017, 22:28 CategorieSmart tv's

Samsung heeft gereageerd op het rapport van WikiLeaks, de internetorganisatie die overheidsspionage op burgers onthult. Onder meer de Samsung-tv F8000 uit 2013 zou gesprekken opnemen en die doorsturen naar de geheime dienst in de Verenigde Staten.

Samsung en WikiLeaks: dit is de reactie

Eerder deze week kwam naar buiten dat de CIA in de Verenigde Staten een groot aantal slimme apparaten en besturingssystemen van die apparaten zou gebruiken om burgers wereldwijd te bespioneren. De CIA zou daarvoor gebruikmaken van zero-day-lekken: kwetsbaarheden die niet bekend zijn bij de ontwikkelaar van de software of fabrikant van de hardware. Eén van de getroffen televisies zou de F8000 uit 2013 zijn, als we eerdere berichtgeving daarover mogen geloven. Nu heeft Samsung gereageerd op de situatie en laat het volgende weten.

Protecting consumers’ privacy and the security of our devices is a top priority at Samsung. We are aware of the report in question and are urgently looking into the matter.

Dat is nogal een lauwe reactie als je kijkt naar de omvang van de vermeende spionage. In de serie documenten die Wikileaks eerder deze week heeft gepubliceerd, staat vermeld dat er nog veel meer apparaten worden afgeluisterd door de CIA. Ook boordcomputers van auto’s en een aantal berichtendiensten op Android-telefoons en -tablets zou door de CIA zijn gehackt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.