Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung onthult The Frame designconcept

Geschreven door
Geplaatst op15 maart 2017, 0:31 CategorieLcd en led tv's

Samsung heeft in Parijs de in januari aangekondigde QLED tv’s officieel gelanceerd. De televisies moeten een artistiek design combineren met de nieuwste technieken. Het grote stokpaardje op het gebied van design is een nieuw premium tv-concept genaamd The Frame.

De nieuwe QLED tv’s van Samsung kennen we inmiddels maar hoewel Samsung de benaming QLED gebruikt, is het belangrijk om te vermelden dat het niet gaat om QLED zoals we dat tot hiertoe kenden. Traditioneel staat QLED voor een technologie die op hetzelfde principe gebaseerd is als OLED, namelijk een emissief scherm waarbij elke pixel zelf licht geeft, en die gebruik maakt van quantum dot-materiaal.  Met de huidige informatie lijkt het er eerder op dat het nog steeds gaat om een technologie die sterk aanleunt bij de Samsung SUHD-modellen van vorig jaar, maar die gebruik maakt van een nieuw quantum dot materiaal.

Samsung heeft bij zijn QLED televisies drie punten centraal staan: beeld, smart-functionaliteit en design.

QLED in drie punten

Op het gebied van beeld moet quantum dot de televisies naast een breder kleurenspectrum ook voorzien van verbeterde lichtefficiency en meer stabiliteit. De Qled tv’s geven honderd procent kleurvolume weer. Qled zorgt voor diepere zwarttinten en een zo duidelijk mogelijk contrast. De kleuren moeten zowel bij veel licht als bij weinig licht in de kamer altijd even helder blijven. Er is tevens ondersteuning voor HDR, met een helderheid van 1500 nits.

Voor smart-functionaliteit zijn de QLED tv’s uitgerust met Samsungs Smart Hub. De Samsung One Remote Control ondersteunt daarbij alle apparaten die op de tv worden aangesloten. Daarnaast is er spraakbesturing voor de aanvullende smart-functies van de tv. Voor Anroid en iOS-smartphones is er een Smart View App beschikbaar. Daarmee kan de Smart Hub helemaal op maat ingericht worden.

Om een wirwar aan kabels te voorkomen introduceert Samsung de nieuwe Invisible Connection kabel, om je snoeren onopvallend mee weg te werken en verschillende apparaten met elkaar te verbinden. Met de No Gap Wall mount kan de televisie eveneens aan de muur bevestigd worden. Samsung stelt tevens meerdere tv-voeten beschikbaar. Zo is er de Studio Stand die eruit ziet als een schildersezel en een Gravity Stand waarmee je vanuit elke hoek in de kamer naar het scherm kan kijken.

The Frame

Tot slot gaf Samsung ook wat meer informatie vrij over The Frame, een premium tv-concept dat eerder dit jaar op de CES in Las Vegas werd aangekondigd. Met The Frame kiest Samsung voor een artistieke benadering en ging het merk opnieuw in zee met de Zwitserse ontwerper Yves Béhar. De televisie beschikt over een ‘art mode’, waarbij het beeldscherm wanneer je hem uitzet een door de eigenaar uitgekozen kunstwerk weergeeft.

The Frame bevat namelijk meer dan honderd digitale kunstwerken om uit te kiezen, met categorieën zoals architectuur, landschappen en natuur, maar je kunt ook eigen foto’s (zie boven) en afbeeldingen toevoegen. Om het toestel nog persoonlijker te maken, kan de gebruiker ook kiezen uit verschillende typen en kleuren passe-partouts en lijsten. Tevens is er een optionele Studio Stand en ondersteuning voor de eerdergenoemde Invisible Connection en No Gap Wall mount.

Lees ook onze review van Samsung The Frame.

Meer informatie

Bekijk ook de complete Samsung 2017 lcd led tv line-up. Hier vind je alle modellen, specificaties en prijzen. Bekijk daarnaast het 2017 home cinema overzicht. Hier vind je ook alle andere home cinema-producten die Samsung naar Nederland en België brengt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.