Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Rotel lanceert RAP-1580 7-kanaals geïntegreerde versterker met Dolby Atmos

Geschreven door
Geplaatst op30 maart 2017, 13:43 CategorieReceivers

Rotel heeft deze week een nieuwe geïntegreerde versterker aan het aanbod toegevoegd. Het bedrijf komt met de RAP-1580, met zeven versterkte kanalen en ondersteuning voor het verwerken van 11-kanaals surroundsound.

De Rotel RAP-1580

De Rotel RAP-1580 biedt ondersteuning voor de nieuwste surroundformaten; Dolby Atmos en DTS:X. Echter, er kunnen via de versterker zelf maar zeven kanalen versterkt aangestuurd worden.

Onder de motorkap zien we een grote ringkerntransformator die het apparaat voorziet van 100 Watt aan vermogen per kanaal. Dit is het vermogen wanneer alle kanalen tegelijkertijd aangestuurd worden, bij een impedantie van 8 Ohm. Wanneer twee kanalen aangestuurd worden is er een vermogen van 150 Watt per kanaal beschikbaar, en in ieder geval blijft de total harmonic distortion (THD) onder de o.03% van 20Hz tot 20kHz. De versterker maakt gebruik van high performance Wolfson 24-bit / 192kHz digitaal-naar-analoog converters voor alle kanalen.

Wat betreft de aansluitingen is de RAP-1580 voorzien van acht HDMI-inputs en twee HDMI-outputs. Drie van de ingangen en alle uitgangen ondersteunen HDCP 2.2. Voor audio zijn voldoende aansluitingen aanwezig, waaronder drie paar ongebalanceerde RAC-inputs, een MM Phono-aansluiting, multi-kanaals analoge RCA-inputs, een stereo XLR gebalanceerde input, drie digitale optische aansluitingen, drie digitale coaxiale aansluitingen, USB en een ethernetpoort. Voor draadloze communicatie is Bluetooth met aptX aanwezig.

Prijs en beschikbaarheid

De Rotel RAP-1580 is te koop voor een prijs van 3.749 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.