Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips introduceert 55-inch oled tv en nieuwe lcd led tv-series

Geschreven door
Geplaatst op13 maart 2017, 18:01 CategorieLcd en led tv's

TP Vision heeft vandaag in Madrid zijn nieuwe Philips tv line-up voor 2017 getoond. Het bedrijf komt met een gloednieuwe oled tv en brengt diverse nieuwe lcd led tv-series op de Nederlandse en Belgische markt. Het merendeel van de modellen is voorzien van de Ultra HD-resolutie, Android TV en HDR-ondersteuning voor zowel HDR10 en HLG. Ook heeft TP Vision de nieuwe P5-processor ontwikkeld die de beeldweergave verder moet optimaliseren.

P5 Engine voor betere beeldkwaliteit

Eén van de belangrijkste ontwikkelingen voor TP Vision is de komst van de nieuwe P5 Engine. Deze processor wordt door het bedrijf zelf ontwikkeld en moet weer wat stappen in beeldkwaliteit zetten. Waar voorheen (bij de Perfect Pixel Ultra HD Engine) diverse processen voor de beeldverwerking door elkaar en via verschillende chips verliepen wordt het nu allemaal in de juiste volgorde door de P5-processor geregeld.

De prestaties van de tv’s verbeteren hierdoor volgens de fabrikant met 50% ten opzichte van de bestaande Perfect Pixel Ultra HD-engine. Naast bestaande functies als Motion Estimation, Perfect Motion en Scanning Backlight is de P5 ook voorzien van nieuwe functies voor de beeldprocessor. De verwerkingssoftware beschikt over een bijgestelde broningang om HDR-content en schermen met hoge lichtopbrengst te ondersteunen. De processor beschikt over een nieuw DNR-systeem en een nieuwe Mosquito NR-functie voor een betere ruisonderdrukking zonder dat de beelden wazig worden of vegen bevatten. Het Smart Bit Enhancement-systeem verhoogt de kwaliteit van 8-bit video naar bijna 14-bit op plekken waar streepvorming ontstaat. Om de beeldscherpte te verbeteren beschikt de P5 Engine over een nieuwe Detail-meter, een Detail Enhancer en een verbeterde Sharpness-meter. Voor de verwerking van kleuren beschikt de P5 Engine over een verbeterde Gamut Mapping.

Nieuwe Philips oled tv

Afgelopen september introduceerde TP Vision in Berlijn de Philips 55POS901F, de eerste oled tv van het bedrijf. Over dit model waren wij aardig enthousiast, zo bleek uit de review die we begin dit jaar gepubliceerd hebben. In het voorjaar komt er echter een opvolger, of beter gezegd een uitgeklede versie van dit model, op de markt. De nieuwe Philips 55POS9002 beschikt over hetzelfde paneel als de 55POS901F maar komt zonder de soundbar onder het scherm en zonder de premium voetjes. Wel beschikt de 55POS9002 over de nieuwste P5-processor.

Verder komt de nieuwe oled tv van Philips met de Ultra HD-resolutie, Android M als smart tv-besturingssysteem, Ambilight aan drie zijden, een uitgebreid kleurengamma (99% DCI-P3 WCG) en de triple ring-audiotechnologie van Philips met ondersteuning van DTS HD Premium Sound. Het scherm heeft een maximale helderheid van 750 nits en biedt ondersteuning voor HDR10 en Hybrid Log Gamma.

Lees ook onze Philips 55POS9002 oled tv review.

Philips 7000-serie

De nieuwe oled tv is natuurlijk het topmodel maar ook op het gebied van lcd led is heel wat nieuws te melden. Zo komt het bedrijf met de PUS7502 tv’s, ook uitgerust met de P5 Engine. De televisies komen in een 49-inch, een 55-inch en een 65-inch formaat, hebben een helderheid van 400 nits, ondersteunen HDR10 en HLG, en beschikken over Ambilight aan drie zijden.

De PUS7502 is ontworpen volgens het European design concept van Philips. De tv’s hebben een donkergrijze aluminium afwerking van de rand en een minimalistische en gecentreerde open voet. De voet bevat een soundbar met de triple ring driver-technologie aan de achterzijde.

De andere tv’s in de 7000-serie zijn de PUS7272-modellen met een 49-inch en 55-inch scherm en het PUS7202-model met een 43-inch scherm. Alle modellen beschikken over een Pixel Precise Ultra HD-engine die is uitgerust met Perfect Natural Motion en Micro Dimming Pro-technologie. De panelen hebben een helderheid van 400 nits en beschikken over een 20 watt geluidssysteem. De PUS7272-modellen beschikken over driezijdige Ambilight en de PUS7202-modellen over tweezijdig Ambilight. De tv’s hebben een smalle metalen rand en een klassieke gebogen voet. Natuurlijk is ook Android TV aanwezig.

Lees ook onze Philips 55PUS7502 lcd led tv review.

Philips 6400-serie

In de 6400-serie van 2017 lanceert Philips de PUS6482 die verkrijgbaar is met een 49-inch en 55-inch scherm. De tv’s komen met Android TV, Ambilight aan drie zijden, een helderheid van 400 nits en de Pixel Plus Ultra HD-engine met Micro Dimming Pro. Het slank onderstel en de rand zijn beiden afgewerkt in lichtzilver. Het onderstel beschikt over een naar voren geplaatste soundbar. Deze soundbar beschikt over de double ring driver-technologie aan de achterzijde en een 25 watt versterker.

In de 6400-serie van 2017 lanceert Philips ook de PUS6432 – verkrijgbaar in 49-inch en 55-inch – en de PUS6412 – met een 43-inch, 49-inch, 55-inch of 65-inch formaat. Alle modellen beschikken over de Pixel Plus Ultra HD-engine en Micro Dimming Pro. De PUS6432- en PUS6412-modellen beschikken over dunne randen in zilver. Ze zijn voorzien van de tweezijdige versie van het Ambilight-systeem van Philips. De PUS6432 heeft slanke pootjes terwijl de 6412-modellen beschikken over het open frame met de gebogen gecentreerde standaard. De PFS6402 is een full hd tv met een formaat van 32-inch.

Daarnaast komt Philips met nog enkele nieuwe modellen in de 5000- en 4000-series, allen voorzien van een full hd-resolutie of lager en minder slimme functionaliteiten.

Meer informatie

TP Vision heeft nog niets bekendgemaakt over de prijzen en exacte specificaties. Zodra we alle informatie ontvangen hebben publiceren we een compleet overzicht van alle modellen. Houd hiervoor het 2017 home cinema overzicht in de gaten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.