Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips brengt HLG via update naar 2016 televisies

Geschreven door
Geplaatst op15 maart 2017, 13:47 CategorieLcd en led tv's

TP Vision heeft deze week in Madrid zijn nieuwe Philips tv line-up aan de pers gepresenteerd. Zo komt er onder meer een nieuwe oled tv naar de Benelux en kunnen we diverse nieuwe modellen in de 6000- en 7000-serie verwachten. Maar, TP Vision liet ook weten dat de eerder gelanceerde toestellen niet vergeten zijn. De 2016 modellen krijgen namelijk een update waarmee ondersteuning voor HLG toegevoegd wordt.

TP Vision voorziet alle nieuwe tv’s die compatibel zijn met HDR van ondersteuning van HLG (Hybrid Log Gamma). Deze HDR-standaard zorgt ervoor dat je HDR-content van tv-zenders in de toekomst kunt bekijken, via streaming, HDMI of een coaxiale aansluiting. De tv herkent het signaal en zal dit in high dynamic range op het scherm verwerken. Deze ondersteuning komt echter ook naar in 2016 gelanceerde tv’s. De modellen in de 6401-serie en hoger kunnen dit jaar een update verwachten waarmee ondersteuning voor HLG toegevoegd wordt.

Voor de geselecteerde modellen geldt dat Android 6.0 Marshmallow geïnstalleerd moet zijn voordat HLG geïmplementeerd kan worden. Deze update zal voor sommige modellen gecombineerd uitgerold worden. TP Vision verwacht de update voor de zomer uitgerold te hebben.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.