Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Onkyo lanceert 7.2-kanaals TX-NR676E av-receiver

Geschreven door
Geplaatst op28 maart 2017, 13:49 CategorieReceivers

Onkyo voegt deze week wederom een nieuwe av-receiver aan zijn line-up toe. Eerder kondigde de fabrikant de TX-NR575E en TX-NR474 aan, vandaag is het de beurt aan de TX-NR676E. Deze 7.2-kanaals receiver komt volgestopt met features en functies, waaronder multiroom audio.

Onkyo TX-NR676E

De Onkyo TX-NR676E beschikt over een vermogen van 160 Watt per kanaal en Dynamic Audio Amplification voor het nauwkeurig kunnen aansturen van de aangesloten speakers. Daarnaast is AccuReflex aan boord voor het afstellen van de fase van directionele en non-directionele audio wanneer hoogtespeakers gebruikt worden, en natuurlijk is er ondersteuning voor Dolby Atmos en DTS:X in een 5.2.2-kanaals opstelling. Dolby Surround en DTS Neural:X upmixing zorgen voor een audio-ervaring die dichtbij de genoemde audioformaten in de buurt komt wanneer je legacy audioformaten gebruikt.

De receiver is voorzien van zes HDMI-poorten aan de achterzijde, met HDCP 2.2 en ondersteuning voor Dolby Vision, HDR10, BT.2020 kleurbereik en 4K/60p video. De HDMI input aan de voorzijde en de HDMI Sub Out zijn toegevoegd voor het koppelen van een camera en een projector. De receiver wordt aangestuurd middels de meegeleverde afstandsbediening of de Onkyo Controller-app voor je smartphone. Via de app heb je toegang tot diverse streamingdiensten, content uit je netwerk en aangesloten apparatuur. De audio kan vervolgens draadloos afgespeeld worden via FireConnect-compatibele speakers, zoals de Onkyo NCP-302.

Chromecast is in de TX-NR676E ingebouwd. Hierdoor kun je muziek direct van Chromecast-compatibele apps van je smartphone naar de receiver streamen en de receiver eenvoudig als onderdeel van een multiroom-netwerk inzetten. DTS Play-Fi zorg ervoor dat je compatibele speakers draadloos kunt koppelen en ze kunt aansturen middels de Play-Fi-app. Voor draadloze communicatie zijn verder AirPlay, WiFi 5Ghz/2.4GHz en bluetooth aan boord.

De receiver biedt ondersteuning voor hoge resolutie audio, waaronder DSD 5.6 MHz/2.8 MHz en 192 kHz/24-bit WAV, FLAC, AIFF en ALAC bestanden. Middels een 32-bit DSP chipset en 384 kHz/32-bit DAC moet audio van alle bronnen optimaal weergegeven worden. Verder is de receiver voorzien van composiet en component aansluitingen, een phono-ingang, drie digitale audio-inputs en zes analoge audio-inputs.            

Prijs en beschikbaarheid

De Onkyo TX-NR676E komt in een zwarte en zilveren versie op de markt. De receiver is vanaf mei te koop voor 699,99 euro. • Delen:

Reacties

 1. Kloppenburg
  27 december, 2017 om 0:06

  Waar verschilt de tx-nr676 van de tx-nr676E en de tx-nr676 AV

  • Bart
   14 januari, 2019 om 11:35

   Vraag ik me ook af… Heb je hier antwoord op gekregen?

 2. Kloppenburg
  16 januari, 2019 om 1:23

  Nee helaas

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.