Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Nintendo Switch tot nu toe wereldwijd anderhalf miljoen keer verkocht’

Geschreven door
Geplaatst op15 maart 2017, 8:25 CategorieGaming

Uit onderzoek van verschillende onderzoeksbureau’s blijkt dat de Nintendo Switch zo’n anderhalf miljoen keer is verkocht wereldwijd. Dit getal is voornamelijk gebaseerd op de eerste verkoopweek van de console, waar die overigens slecht in verkrijgbaar was.

Nintendo Switch 1,5 miljoen keer verkocht

Uit onderzoek van onderzoeksbureau SuperData blijkt dat de Nintendo Switch nu wereldwijd anderhalf miljoen keer verkocht is. SuperData maakt daarvoor gebruik van cijfers die zijn aangeleverd door Famitsu en GfK. Uit die cijfers blijkt dat de Switch 500 duizend keer is verkocht in de Verenigde Staten. In Japan zijn er ruim 360 duizend consoles over de toonbank gegaan. In Europa is het aanzienlijk minder, maar dat kan ook komen doordat we nog geen cijfers uit alle landen hebben gezien. Zo weten we nog niet hoe de Switch in Nederland presteert.

Wel blijkt uit de beschikbare cijfers dat de Switch in Frankrijk ongeveer 110 duizend keer is verkocht, terwijl gamers in Groot-Brittannië voor 85 duizend verkochte units hebben gezorgd. Het gros van deze cijfers zijn afkomstig uit de eerste verkoopweek, waardoor het absolute aantal waarschijnlijk al hoger ligt op dit moment. Nintendo had zichzelf voorgenomen twee miljoen Nintendo Switch-consoles te verkopen en de huidige cijfers laten zien dat de spellenboer goed op weg is. Ongeveer negentig procent heeft ook de nieuwe Zelda-game gekocht.


€ 308,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 329,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 329,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


 • Delen:

Reacties

 1. Toon Timmermans
  15 maart, 2017 om 9:34

  Wanneer wordt eigenlijk de volgende levering verwacht van de switch

  • Wesley Akkerman
   15 maart, 2017 om 10:11

   Volgens mij is die begin deze week verschenen, maar moet je er nog wel snel bij zijn!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.