Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

De Nintendo Switch maakt gebruik van de oude friend codes

Geschreven door
Geplaatst op3 maart 2017, 8:24 CategorieGaming

De Nintendo Switch zal gaan werken met friend codes. Dit is een online systeem waarmee mensen elkaar op het Nintendo-netwerk kunnen toevoegen. De hoop was dat Nintendo van dit omslachtige systeem zou afstappen.

Friend codes op de Nintendo Switch

Nintendo heeft de day-one-update voor de Nintendo Switch vrijgegeven. Wanneer Switch-eigenaars deze update meteen downloaden wanneer het apparaat met het internet wordt verbonden, dan worden er een aantal functies toegevoegd. Zo krijgen gamers toegang tot de Nintendo eShop en tot het online netwerk waar ze andere gamers kunnen toevoegen als vriend. Dat vriendensysteem werkt wederom met friend codes, die we eerder tegenkwamen op de Wii en de Nintendo 3DS. Op de Wii U werkt Nintendo met profielnamen.

Je kunt straks je vrienden toevoegen door een code van twaalf cijfers in te voeren. Die twaalf cijfers zijn dan van je vriend in kwestie. Verder werkt het systeem wel iets anders dan op de Wii. Je kunt namelijk ook mensen toevoegen die je online bent tegengekomen tijdens het gamen. Daarnaast is het zo dat je mensen kunt toevoegen die in de buurt zijn en dat je een vriendschapsverzoek kunt versturen via andermans profiel. Waarom Nintendo is teruggegaan naar het omslachtige systeem van de friend codes, is op moment van schrijven niet bekend.


€ 328,00

Binnen 2 werkdagen

Bekijk

€ 329,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 389,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.