Vanaf 16 mei zou een nieuw geweer te koop zijn voor de Sony PlayStation, speciaal bedoeld voor virtual reality-games.

Geweer in vorm een wasrek

Deze PS VR Aim Controller ziet eruit als een niet erg sexy wasrek met een opgeblazen kauwgumbal aan het eind, maar daar heb je in virtual reality geen last van. Goede kans dat het gevaarte tijdens een spel verandert in een enorm machinegeweer die tegenstanders neermaait.

Ruimteavontuur

Een filmpje van het gebruik van deze ‘gun’  in het spel Farpoint is inmiddels online verschenen, waarin een first-person shooter over een woestijnplaneet dwaalt en vijanden en enge beesten neerknalt. ”Een zenuwslopend ruimteavontuur op een vijandige wereld vol aliens”, wordt het genoemd.

PS VR Aim Controller

Het merkwaardige is dat Sony zelf nog niets heeft laten horen over deze PS VR Aim Controller. Het nieuws is afkomstig van onafhankelijk game-ontwikkelaar Impulse Gear, die er blijkbaar al een tijdje mee mocht spelen. Het geweer komt gelijktijdig in de winkels als het VR-schietspel Farpoint.

Nieuwe spellen

Voorts wordt gemeld dat Sony voor deze nieuwe accessoire een reeks nieuwe spellen heeft gepland. Mensen die bezorgd zijn dat deze controller met slechts één titel zal werken, hoeven dus niet lang op meer spellen te wachten.

Geen controllers nodig

De prijs van dit geweer is nog niet bekendgemaakt. Voordeel van het gebruik van dit geweer is dat er geen controllers nodig zijn in een virtual realityspel. Beide handen zijn immers al bezet door het geweer, en alle spelbesturing vindt vanaf het wapen plaats.