Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix experimenteert met interactieve televisieseries

Geschreven door
Geplaatst op7 maart 2017, 21:55 CategorieStreamingdiensten

Netflix werkt aan een technologie waarmee kijkers met behulp van hun afstandbediening op bepaalde momenten zelf kunnen bepalen hoe een serie verdergaat. Met de interactieve manier van verhalen vertellen kunnen kijkers invloed uitoefenen op de personages en het verhaal.

Netflix wordt interactief

Netflix wil zo het verloop van cruciale plotpunten in handen van de kijker leggen. Iedereen moet een non-lineaire en unieke kijkervaring kunnen krijgen. Dat kan iets simpels zijn, zoals bij wijze van spreken kiezen of je favoriete personage in Orange is the New Black meedoet aan een rel in de gevangenis. Andere verhaallijnen zouden op een meer complexe manier door middel van je afstandsbediening met elkaar verbonden kunnen worden. Acteurs en actrices zouden dan meerdere alternatieve scenes opnemen. “We werken momenteel aan series met ‘verhaalvertakkingen’, zodat je tijdens het kijken je eigen keuzes kunt maken’, vertelt een bron binnen Netflix aan de Daily Mail. “Alle content zal aanwezig zijn en kijkers kunnen er dan op hun eigen manier doorheen. We moeten nog afwachten hoe het straks gaat lopen en of het een succes wordt, momenteel is het nog enkel een experiment.’

De uitspraken in de Daily Mail werden bevestigd door Netflix-president Reed Hastings, die liet weten dat men inderdaad bezig is met interactieve shows, waarmee van alles geprobeerd kan worden. Aangezien het voor Netflix volledig nieuw terrein is, gaan de eerste tests plaatsvinden met een kinderserie, die nog voor het einde van het jaar beschikbaar moet komen. De serie zal worden gebaseerd op een populair personage voor kinderen. Als de tests succesvol zijn, zal de techniek ook geïmplementeerd worden in series voor volwassenen. Het is nog niet bekend of het dan gaat om volledig nieuwe shows, of ook de al bestaande series.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.