Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix ruilt sterren in voor duimpjes omhoog of omlaag

Geschreven door
Geplaatst op17 maart 2017, 12:34 CategorieStreamingdiensten

Netflix heeft laten weten dat het beoordelingssysteem op de schop gaat. De sterren worden ingeruild voor duimpjes omhoog of omlaag. De verandering zal plaatsvinden in april en zal voor iedereen gaan gelden.

Duimpjes omhoog of omlaag op Netflix

Netflix verandert binnenkort het beoordelingssysteem van de titels voor het eerst sinds een aantal jaar. De videostreamingdienst zal straks geen sterren meer laten zien, maar overschakelen op duimpjes omhoog of duimpjes omlaag. De verandering zal gaan plaatsvinden in april en voor iedereen worden uitgerold. Het kan zijn dat het nog even duurt voordat je het nieuwe systeem ziet, maar je kunt er dus op rekenen dat het gaat veranderen. De reden achter de verandering: een beoordeling geven op basis van sterren is achterhaald, aldus de dienst.

Vorig jaar kwam al in het nieuws dat Netflix het over een ander boeg wilde gooien. Destijds testte het bedrijf het nieuwe systeem al met duizenden kijkers en uit die tests kwam naar voren dat het systeem goed in de smaak viel. Na maanden testen was het duidelijk: de testgroep reageerde goed op de verandering waardoor het bedrijf dus overgaat op dit nieuwe systeem. Met het nieuwe beoordelingssysteem moet het direct duidelijk worden of een titel wat voor je is of niet; het sterrensysteem kan daar niet altijd meteen uitsluitsel over geven.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.