Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Muziekstreamingdienst Spotify heeft nu vijftig miljoen betalende abonnees

Geschreven door
Geplaatst op3 maart 2017, 9:48 CategorieStreamingdiensten

Spotify heeft donderdagavond via Twitter bekendgemaakt dat de dienst nu vijftig miljoen betalende abonnees aan zich gebonden heeft. De laatste keer dat het bedrijf hier cijfers over naar buiten bracht, stond de teller nog op 39 miljoen betalende klanten.

50 miljoen betalende abonnees voor Spotify

Spotify, de meest populaire muziekstreamingdienst van dit moment, heeft via Twitter bekendgemaakt dat het bedrijf beschikt over vijftig miljoen betalende abonnees. In de afgelopen maanden heeft het bedrijf een indrukwekkende groei laten zien. De laatste keer dat het bedrijf hierover cijfers naar buiten bracht, stond de teller nog op 39 miljoen betalende klanten. Vijf maanden eerder waren het er al dertig miljoen. Nu heeft de dienst dus in zes maanden tijd maar liefst elf miljoen betalende abonnees aan zich weten te binden.

Hoeveel gebruikers de muziekstreamingdienst op dit moment heeft, is niet naar buiten gebracht. Het laatste dat daarover naar buiten kwam, is dat de grens van de honderd miljoen over gegaan is. Eén van Spotify’s grootste concurrenten is Apple Music. Die dienst biedt geen gratis versie aan en laat alle leden, zo’n twintig miljoen, betalen. Ondertussen lijkt de streamingdienst te werken aan een nieuw abonnement, genaamd HiFi. Met dit abonnement zouden gebruikers kunnen luisteren naar muziek in hoge kwaliteit, ook wel lossless audio genoemd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.