Microsoft rolt snellere interface en Beam uit voor Xbox One

30 maart 2017 1 Minuut 1 Reacties
new-interface-xbox-one-update

Microsoft heeft bekendgemaakt dat iedereen met een Xbox One vanaf deze week toegang kan krijgen tot de nieuwe, snellere interface. Ook rolt de softwaregigant Microsoft Beam uit: een online streamingdienst waarmee je game-uitzendingen maakt.

Dit is de nieuwe interface van Xbox One

Microsoft heeft laten weten dat de uitrol van de nieuwe interface voor Xbox One deze week van start is gegaan. De grootste aanpassing is natuurlijk de snelheid van die interface en de manier waarop je voortaan omgaat met de Xbox Guide-knop op je controller. Door een keer op de Guide-knop te drukken roep je nu links het menu op waar je allerlei zaken aantreft die je ook op de dashboard tegenkomt. Maar omdat ze nu ook gepresenteerd staan in een menu, zijn ze sneller bereikbaar. Daarnaast is over het algemeen de snelheid van de One verbeterd.

Tevens heeft Microsoft bekendgemaakt dat Microsoft Beam beschikbaar is voor iedereen. Beam is een live streamingdienst waarmee gamers uitzendingen kunnen maken van hun gameplaysessies. De dienst is te vergelijken met Twitch, maar dan – op dit moment – nog iets minder uitgebreid en beter geïntegreerd in de interface van de Xbox One. Je kunt ook naar uitzendingen van andere games kijken. Ook heeft Microsoft nog een klein aantal andere dingen toegevoegd. De update kan nu elk moment op je spelcomputer aankomen.

Reacties (1)