Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft rolt snellere interface en Beam uit voor Xbox One

Geschreven door
Geplaatst op30 maart 2017, 9:09 CategorieGaming

Microsoft heeft bekendgemaakt dat iedereen met een Xbox One vanaf deze week toegang kan krijgen tot de nieuwe, snellere interface. Ook rolt de softwaregigant Microsoft Beam uit: een online streamingdienst waarmee je game-uitzendingen maakt.

Dit is de nieuwe interface van Xbox One

Microsoft heeft laten weten dat de uitrol van de nieuwe interface voor Xbox One deze week van start is gegaan. De grootste aanpassing is natuurlijk de snelheid van die interface en de manier waarop je voortaan omgaat met de Xbox Guide-knop op je controller. Door een keer op de Guide-knop te drukken roep je nu links het menu op waar je allerlei zaken aantreft die je ook op de dashboard tegenkomt. Maar omdat ze nu ook gepresenteerd staan in een menu, zijn ze sneller bereikbaar. Daarnaast is over het algemeen de snelheid van de One verbeterd.

Tevens heeft Microsoft bekendgemaakt dat Microsoft Beam beschikbaar is voor iedereen. Beam is een live streamingdienst waarmee gamers uitzendingen kunnen maken van hun gameplaysessies. De dienst is te vergelijken met Twitch, maar dan – op dit moment – nog iets minder uitgebreid en beter geïntegreerd in de interface van de Xbox One. Je kunt ook naar uitzendingen van andere games kijken. Ook heeft Microsoft nog een klein aantal andere dingen toegevoegd. De update kan nu elk moment op je spelcomputer aankomen.  • Delen:

Reacties

  1. dinand
    30 maart, 2017 om 17:15

    Hoe staat het eigenlijk met de ondersteuning van Amazon Prime Video op de XBOX ONE S?
    Netflix draait erop, ook met ondersteuning van 4K/HDR, echter alle video content is in HDR ondersteuning, niet de in HDR aangeboden series, maar bij Netflix staat de HDR functie constant aan, vreemd. Hoe zit dit met de ondersteuning van 4K/HDR bij streamen van Amazon Prime video content?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.