Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

De mediaserver in de cloud van Plex is nu beschikbaar voor iedereen

Geschreven door
Geplaatst op10 maart 2017, 9:45 CategorieStreamingdiensten

Plex heeft laten weten dat de mediaserver in de cloud, die vier maanden is getest, nu beschikbaar is voor iedereen met een Plex Pass. Met zo’n abonnement is het nu mogelijk om je server altijd online te hebben in een streamingdienst naar keuze.

Plex’ mediaserver in de cloud

Plex heeft officieel Plex Cloud gelanceerd. Met Plex Cloud kunnen gebruikers media uploaden naar een cloudopslagdienst naar keuze en daar hun Plex-account aan koppelen, waarna die content op allerlei apparaten met de Plex-app (of een browser) kan worden afgespeeld. Normaal gesproken kon er alleen een pc of NAS voor worden gebruikt. Het voordeel van een NAS is dat je niet altijd je pc aan hoeft te hebben staan. Maar het voordeel van een cloudopslagdienst is dat je nu helemaal geen NAS meer nodig hebt voor het opslaan van al je media.

Wat wel van belang is, is dat je een Plex-abonnement hebt. Dat abonnement kost 4,99 euro per maand, 39,99 euro per jaar of 119,99 euro voor de rest van je leven. Maar dat is waarschijnlijk niet de enige investering die je moet maken, want om genoeg ruimte in de cloud te hebben dien je daar waarschijnlijk ook een abonnement voor af te sluiten. Je kunt kiezen uit cloudopslagdiensten als Dropbox, Google Drive en Microsoft OneDrive en die hebben hun eigen prijzen en pakketten klaarstaan. Desondanks is het een mooie manier van content beheren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.