Media Player-applicatie op PS4 Pro ondersteunt 4K-video

27 maart 2017 1 Minuut 1 Reacties
sony-playstation-4-pro-foto-8

Sony rolt op dit moment een update uit voor de Media Player-applicatie van de Sony PlayStation 4 Pro, die daardoor 4K-video ondersteunt. Ook moet deze update de virtualrealityervaring op het platform gaan verbeteren.

Update voor Media Player op PS4 Pro

Sony heeft bekendgemaakt dat er nu een update onderweg is naar de PlayStation 4 Pro. Deze update moet twee dingen aanpakken. De Media Player-applicatie op de spelcomputer moet, na de update, 4K-video’s kunnen ondersteunen. De 4K-video’s die in .mp4 staan opgeslagen op een usb-stick of NAS zijn dan via de console af te spelen. Daarnaast moet de update een verbetering met zich meebrengen voor de virtualrealityervaring op de spelcomputer. Voortaan is het ook mogelijk 4K-video’s via de PSVR-headset te bekijken.

Dat geldt ook voor de 360-graden-video’s die in 4K beschikbaar zijn. Optimaal ervan genieten zal mogelijk niet gebeuren, omdat de PlayStation VR zelf beschikt over een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Meer over de Sony PlayStation VR-headset lees je in onze uitgebreide recensie. De PS4 Pro is een verbeterde versie van de Sony PlayStation 4. De console kan bijvoorbeeld games in 4K en HDR afspelen. Daar heb je uiteraard wel een moderne televisie voor nodig, die ook alle nieuwe standaarden ondersteunt.

Lees ook onze recensie van de PlayStation 4 Pro.

Reacties (1)