Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Films binnenkort mogelijk sneller te huren na release in de bioscoop

Geschreven door
Geplaatst op27 maart 2017, 11:37 CategorieFilms

Er gaan al een paar jaar geruchten over; films huren terwijl ze nog in de bioscoop draaien. Het lijkt nu steeds dichterbij te komen, althans als we de The Wall Street Journal mogen geloven. Diverse filmstudio’s zouden dichtbij een overeenkomst met bioscopen zijn.

In de Verenigde Staten wordt volgens The Wall Street Journal momenteel flink onderhandeld tussen grote filmstudio’s en grote bioscoopketens. Het doel van de onderhandeling is een kortere termijn tussen de bioscooprelease en de mogelijkheid om een film vanuit je luie stoel in je eigen thuisbioscoop te huren of kopen.

De filmstudio’s zouden zich richten op een termijn van enkele weken na de bioscooprelease, met een maximum van anderhalve maand. Na deze periode moet het mogelijk zijn om via een dienst een film te huren. Daarvoor moet dan echter wel fors betaald worden. Er wordt gesproken over prijzen tussen de 30 en 50 dollar per film. Dat komt neer op enkele bioscoopkaartjes.

Hoewel het bioscoopbezoek nog zeer levendig is denken filmstudio’s met deze maatregel meer geld te verdienen. Aan de andere kant maken bioscopen zich zorgen dat dit de inkomsten zal doen dalen. Toch lijkt er een overeenkomst aan te komen, die vanaf eind dit jaar al in zou moeten gaan. Vooralsnog lijkt de regeling echter alleen voor de VS te gaan gelden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.