Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Filmpjekijken bioscooptip: Logan

Geschreven door
Geplaatst op6 maart 2017, 10:45 CategorieFilmtips

Na zeventien jaar trouwe dienst neemt Hugh Jackman afscheid van Wolverine, de rol die zijn doorbraak betekende. Logan is de eerste Wolverine-film met een leeftijdskeuring van 16 jaar en ouder en laat het bloed rijkelijk vloeien. Filmpjekijken.com beloonde Jackmans laatste uiting als het personage met 3,5 van de 5 sterren.

Filmreview: Logan

Voor Logan herenigde Jackman met regisseur James Mangold, de maker van de Johnny Cash-biopic Walk The Line, die eerder met hem werkte aan het romantische Kate + Leopold en de vorige Wolverine-film uit 2013. Logan speelt zich af in een nabije toekomst. De mutant met de uitschuifbare klauwen houdt zich inmiddels samen met een zieke professor X (Patrick Stewart) en Caliban (Stephen Merchant in een zowaar non-komische rol) schuil in een dorpje net over de Mexicaanse grens. Mutanten zijn zo ongeveer uitgestorven en Logan verdient zijn geld als limousinechauffeur. Maar wanneer er plots een jong meisje dat veel overeenkomsten met hem vertoont op de stoep staat, moet hij toch nog een allerlaatste keer in actie komen.

Volgens redactrice Daphne van Hoolwerff voorzien de acteurs het personage van een waardig afscheid. “Hugh Jackman kruipt al zeventien jaar lang in de huid van Wolverine, die in het echte leven Logan heet, en dat is eraan af te zien. Hij heeft de rol goed in de vingers en draagt het personage met gemak. De jonge Dafne Keen, die de kleine Wolverine-kloon speelt, is zowel schattig als angstaanjagend en doet zeker niet voor hem onder. Ondanks dat Logan niet bepaald papamateriaal is, zorgen zij toch voor licht vertederende momenten in de relatie. De sfeer is grotendeels somber, maar er is er hier en daar ook wat humor in de mix. Vooral het personage professor X brengt een stukje nodige humaniteit mee tussen al het geweld door.”

En geweld is er in dit nieuwe deel met dank aan de 16+ keuring genoeg te vinden. “Rollende hoofden en lichamen die gespiesd worden: fans van bruut geweld kunnen met Logan hun hart ophalen. Toch zit er te midden van alle tumult ook een emotioneel randje aan de film. De film is soms wat langdradig, maar de liefhebber zal echter blij zijn dat er zoveel tijd en aandacht is besteed in het vertellen van dit belangrijk hoofdstuk. De toon is grauw en moedeloos, maar weet desondanks een hoopvolle noot aan te dragen. Op een knappe manier sluit Logan het hoofdstuk van de oude X-Men af, terwijl een nieuwe deur opengaat. Hiermee is de film een waardige toevoeging aan de X-Men-reeks en zullen fans zeker niet teleurgesteld achterblijven.”

De volledige recensie van Logan kun je hier teruglezen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.