‘Facebook werkt aan een eigen muziekstreamingdienst’

28 maart 2017 1 Minuut 0 Reacties
facebook-new-logo

Facebook zou momenteel werken aan een eigen muziekstreamingdienst, die het zou moeten opnemen tegen Spotify, Tidal, Play Music en meer. Dat blijkt uit vacatures die het bedrijf heeft uitgeschreven.

Muziekstreamingdienst van Facebook – gerucht

Het ziet ernaar uit dat Facebook werkt aan een eigen muziekstreamingdienst. Music Business Worldwide meldt dat het sociale netwerk momenteel op zoek is naar mensen die kunnen helpen bij het realiseren van de dienst. Eén van de nieuwe posities is de Label Music Business Development Lead. Degene die deze rol op zich neemt moet gaan onderhandelen met platenmaatschappijen over  de hele wereld. Ook moet er overlegd worden met de product- en mediapartners om tot de beste licentiestructuur te komen. Natuurlijk moet ook de strategie bepaald worden.

Daarnaast zoekt Facebook nog twee andere mensen, die een soortgelijke positie zullen krijgen — maar die net even een andere insteek zullen krijgen. Dit is niet de eerste keer dat er aanwijzingen zijn dat het sociale netwerk een eigen muziekstreamingdienst wil opzetten. Vorige maand zocht het bedrijf nog een Legal Director of Music Licensing. Ook werd onlangs Tamara Hrivnak aangenomen, die bij YouTube en Warner Music Group de muziekstrategie voor de hele wereld bepaalde. Het sociale netwerk heeft zelf nog niets officieel bekendgemaakt.

Reacties (0)