Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Denon onthult de HEOS AVR, een eenvoudige av-receiver met muziekstreaming

Geschreven door
Geplaatst op8 maart 2017, 10:07 CategorieReceivers

Denon heeft een nieuw product aan de Heos-line-up toegevoegd. Het bedrijf komt met de Heos AVR, een gebruiksvriendelijke en compacte av-receiver die in het teken staat van muziekstreaming en draadloze surroundaudio.

Denon Heos AVR

Denon wil de traditionele home cinema-ervaring veranderen en heeft hiervoor de Heos AVR ontwikkeld. Deze zeer strak vormgegeven en compacte av-receiver staat volgens het bedrijf voor eenvoudige bediening, zo min mogelijk kabels, hoge kwaliteit en toegang tot al je muziek, zowel lokaal als in de cloud.

De Heos AVR is volgens Denon zo ontworpen dat hij in iedere kamer past en eenvoudig te installeren en gebruiken is. Je kunt de receiver onder andere bedienen middels de bekende Heos-app. De app loodst je door de instellingen om zo de mogelijkheden van surround te ontdekken en de receiver door het hele huis in het muzieksysteem te integreren.

De receiver verzorgt een 5.1-kanaals surroundsound met de draadloze HEOS multiroom muziekstreaming en kan met de draadloze Heos-luidsprekers voor surroundkanalen gebruikt worden om zo een draadloos multikanalensysteem te creëren. Dankzij de ingebouwde Klasse D-versterking kunnen ook conventionele luidsprekers erop aangesloten worden, zij krijgen een vermogen van 100 Watt per kanaal mee. De receiver werkt zelfs met een mix van bekabelde en draadloze luidsprekers; de luidsprekers aan de voorzijde kunnen echter alleen bekabeld aangesloten worden.

Er kunnen op elk moment in iedere kamer extra Heos-luidsprekers aan het systeem toegevoegd worden via de HEOS-app. Hierdoor kun je in iedere ruimte een andere soort muziek luisteren, of hetzelfde nummer door het hele huis laten klinken. Voor favoriete functies kun je gebruik maken van zes Quick Select-instellingen, en je kunt rechtstreeks muziek streamen vanaf een telefoon of tablet via Bluetooth.

De vier HDMI-ingangen zijn compatibel met de laatste 4K Ultra HD-standaard, Blu-ray en alle online video streamingformaten; de AVR leert de bevelen van de afstandsbediening van de tv zodat dat de werking van je home cinema volledig intuïtief is. Bovendien zijn de belangrijkste AVR-functies beschikbaar vanaf de tv-afstandsbediening en is er dankzij het Audio Return Channel één kabel tussen de tv en de Heos AVR nodig. De receiver kan dus de audio van de tv weergeven, muziek van lokale schijven of computers, en natuurlijk muziek van diensten als Napster, Spotify en Tidal.

Lees ook onze review van de Denon HEOS AVR.

Prijs en beschikbaarheid

De Denon Heos AVR is medio april verkrijgbaar voor een adviesprijs van 999 euro.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.