Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Denon lanceert nieuwe HEOS Bar soundbar en HEOS Subwoofer

Geschreven door
Geplaatst op15 maart 2017, 13:30 CategorieLuidsprekers

Denon breidt vandaag het HEOS-assortiment uit. De fabrikant komt met twee nieuwe producten; de HEOS Bar soundbar en de draadloze HEOS Subwoofer. Beide producten moeten volgens Denon de home cinema-ervaring verbeteren en perfect integreren met de multiroom-toepassingen.

Denon HEOS Bar

De HEOS Bar is de nieuwste soundbar van Denon waarmee de audiokwaliteit van de tv verbeterd moet worden en muziek in hoge kwaliteit weergegeven moet worden. Dankzij de ingebouwde HEOS-technologie speelt dit model niet alleen de muziek uit je eigen bibliotheek af, maar ook direct vanaf een telefoon via Bluetooth, streamingdiensten (waaronder Spotify en Tidal) en webradio. Het is een ontwerp met drie kanalen, geschikt voor schermen van minimaal 127 cm en kan op een plank worden geplaatst of aan de muur worden gemonteerd. De soundbar maakt gebruik van negen drivers in een opstelling van 45 graden, zodat het geluid over de kamer wordt verdeeld.

Dezelfde Denon DSP-technologie die is toegepast in Denon’s receivers is ook in de draadloze soundbar gebruikt om een virtual surround sound te creëren. Deze vorm van verwerking decodeert surroundsound audio en gebruikt verwerkende algoritmes om ook zonder surround speakers aan te sluiten om het audio-effect van een 5.1-kanaals systeem deels te bereiken. De HEOS Bar beschikt over een linker, rechter en centerkanaal en kan bovendien op een paar HEOS-speakers worden aangesloten en ook op de eveneens draadloze HEOS Subwoofer. Hierdoor kan er een volwaardig 5.1 systeem worden gecreëerd.

De soundbar komt met vier Ultra HD-compatibele HDMI 2.0a aansluitingen en daarnaast zorgen Dolby True HD en DTS-HD Master Audio-ondersteuning voor een optimale weergave van films. De Bar is in staat de bevelen van de afstandbediening te leren en de HEOS-app biedt volledige controle over het systeem.

Denon HEOS Subwoofer

Ondertussen moet de nieuwe HEOS Subwoofer, die zo ontworpen is dat hij in de hele HEOS-collectie past, een sterke en diepe bastoon aan iedere set-up toevoegen. De draadloze subwoofer is afgewerkt met een matzwarte en smalle behuizing die zowel verticaal als horizontaal gebruikt kan worden. De combinatie van twee op maat gemaakte 5-1/13,5 cm drivers en Klasse D-versterking moet een heldere, kamervullende bastoon verzorgen. Bovendien zijn er voor meer ervaren gebruikers gedetailleerde instellingen beschikbaar. De HEOS-app, die het instellen vergemakkelijkt, geeft toegang tot deze instellingen. Dankzij functies voor systeemintegratie in de app is zowel een geoptimaliseerde fabrieksoptie voor iedere configuratie mogelijk als zowel geavanceerde instellingen voor gebruikers die hun persoonlijke luisteromgeving beter willen controleren.

Lees ook onze review van de Denon HEOS Bar en Subwoofer.

Prijs en beschikbaarheid

De Denon HEOS Bar en Subwoofer zijn medio april verkrijgbaar voor een prijs van respectievelijk 999 euro en 699 euro.




€ 469,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 491,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.