Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Cambridge kondigt binnenkort mogelijk Ultra HD Blu-ray speler aan

Geschreven door
Geplaatst op14 maart 2017, 19:46 CategorieBlu-ray

Na onder meer Panasonic, Samsung, Sony en LG komt ook Cambridge Audio binnenkort mogelijk met een Ultra HD Blu-ray speler. Zo blijkt uit informatie van een Franse website. Het bedrijf zou met de Cambridge UHD4K een nieuwe standaard willen neerzetten op het gebied van 4K-beleving bij thuisbioscopen.

Het premium apparaat zal mogelijk officieel gepresenteerd worden op High End München, een beurs die dit jaar plaatsvindt op 18, 19, 20 en 21 mei. De Cambridge UHD4K zou vanaf eind mei tevens al te reserveren zijn. Het is de eerste Ultra HD Blu-ray speler die door het merk zal worden aangekondigd. Cambridge bracht eerder met de CXU al wel een vlaggenschip Blu-ray speler op de markt.

Update 15 maart: Cambridge Audio ontkent inmiddels dat het bedrijf binnenkort met een Ultra HD Blu-rayspeler komt.

Cambridge UHD4K wordt high-end

De eerste berichtgeving is in het Frans, maar Google Translate leert ons dat de Cambridge UHD4K vooral lijkt te moeten gaan concurreren met de Ultra HD Blu-ray spelers van Oppo. Oppo bracht met de UDP-203 al een premium Ultra HD Blu-ray speler op de markt en heeft voor 2017 al een opvolger klaarstaan in de vorm van de nog meer high end UDP-205. Lees ook meer over de Ultra HD Blu-ray spelers die al verkrijgbaar zijn en de modellen die nog gaan komen.

De Cambridge UHD4K heeft volgens de informatie een AK4458VN DAC, kan DSD64 / 128, 384 kHz 8-kanaals 32-bit afspelen, en kan dvd en Blu-ray coderen en upscalen naar de 4K Ultra HD resolutie van 2160p. Hij beschikt over geavanceerde beeldinstellingen en een “source direct” mode en een “multiple zoom” mode. Wat betreft schijfjes kan de Cambridge UHD4K uit de voeten met Ultra HD Blu-ray, Blu-ray, Blu-ray 3D, DVD-Video, DVD-Audio, AVCHD, SACD, CD, HDCD, Kodak Picture CD, CD-R/RW, DVD±R/RW, DVD±R DL en BD-R/RE. Daarnaast speelt hij ook MKV- en M4V-bestanden.

Cambridge UHD4K en audio

Op het gebied van audio kan de Cambridge UHD4K coderen vanuit 7.1, 5.1 en stereo. Bij coaxial/optical tot 2-kanaals / 192kHz PCM, Dolby Digital en DTS. Via HDMI tot 7.1 / 192 kHz PCM, 5.1-kanaals DSD, Dolby Digital en Dolby Digital Plus. Daarnaast is er ondersteuning voor Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio, Dolby Atmos (bitstream) en DTS-X (bitstream). Ook beschikt de UHD4K over 2x HDMI 2.0a, 1x HDMI 1.4, 1x USB 2.0 host, 2x USB 3.0-poorten, 2x digitale uitgang, 1x analoge audio-uitgang 7.1, 1x RJ-45 Gigabit Ethernet, 1x IR-poort en 1x RS-232C-poort.

Een adviesprijs is momenteel nog niet bekend, maar aangezien Cambridge lijkt te willen concurreren met de meer premium Ultra HD Blu-ray spelers van Oppo, zal de UHD4K waarschijnlijk wat duurder zijn dan de gemiddelde Ultra HD Blu-ray speler. Daarbij moet gezegd worden dat het bedrijf zelf de speler nog niet officieel aangekondigd heeft.

 • Delen:

Reacties

 1. frans callebaut
  18 maart, 2017 om 15:32

  hallo tom,
  wat ik niet begrijp is dat het typenummer, de foto en alle technische gegevens op die franse website staan, er staat zelfs een datum bij wanneer hij leverbaar is. hoe kan cambridge audio dit dan ontkennen ?
  mvg ,
  frans callebaut

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.