Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Filmpjekijken bioscooptip: Kong: Skull Island

Geschreven door
Geplaatst op11 maart 2017, 11:06 CategorieFilmtips

De producenten van Godzilla willen het Japanse monster in 2020 voorzien van een cross-over met de Amerikaanse King Kong. De gigantische aap moet daarvoor wel weer even opnieuw aan het publiek geïntroduceerd worden en dat gebeurt in Kong: Skull Island. Filmpjekijken.com gaf de avonturenfilm 3,5 van de 5 sterren.

Filmreview: Kong: Skull Island

In Skull Island weten overheidsmedewerker Randa (John Goodman) en seismoloog Brooks (Corey Hawkins) met veel pijn en moeite een expeditie naar een onbekend eiland op te zetten. De bommen en explosies die daar gepaard gaan met hun “wetenschappelijke missie” trekken helaas de aandacht van de gigantische aap. Na een eerste aanval op de helikopters, blijven de overlevenden verdeeld in kleinere groepen achter. Fotograaf Weaver (Brie Larson) en voormalig SAS-agent Conrad (Tom Hiddleston) ontdekken dat King Kong de inboorlingen op het eiland beschermt tegen andere monsters. Legercommandant Packard (Samuel L. Jackson) heeft daar echter lak aan; hij is teveel van zijn manschappen kwijtgeraakt en wil alleen nog wraak nemen.

Volgens redacteur Tom van Steensel is Skull Island een heel ander beest dan de voorgaande King Kong-films. “Het origineel uit 1933 is een mijlpaal in de filmgeschiedenis en was van invloed op filmmakers als Ray Harryhausen en Peter Jackson. De remake van Jackson zelf uit 2005 had zichtbaar ontzag en respect voor de klassieke zwart/wit film met Fay Wray en zelfs bij de versie met Jessica Lange uit 1976 kreeg je het idee dat Dino De Laurentiis het materiaal in ieder geval probeerde te benaderen als prestigieuze dramafilm. Hier hebben de makers maar een doel voor ogen en dat is een fraai uitziend achtbaanritje, waarin de nadruk wordt gelegd op monsters en money shots. Deze keer harkt men dan ook vooral terug naar de oude B-films en monster movies die volgden na het succes van de originele King Kong.”

Ondanks dat de mensen en het monster daardoor wat minder persoonlijkheid hebben, is de film visueel gezien een lust voor het oog. “We hebben hier te maken met misschien wel de sterkste en meest imposante bioscoopversie van het monster. Dat moet ook wel, aangezien er straks ook nog een knokpartij met Godzilla op het programma staat. Regisseur Jordan Vogt-Roberts (The Kings of Summer) zorgt voor een paar hele fraaie plaatjes, zoals wanneer Kong met de zon in de rug de helikopters opwacht, of er voor de neus van Jackson twee verpulverd met een enorme vlammenzee tot gevolg. De film is een ouderwetse creature feature en liefhebbers van dat werk zullen zich mede door de niet al te lange speelduur van nog geen twee uur – een uur en drie kwartier zonder aftiteling – prima vermaken, zeker in IMAX of Dolby Cinema.”

De volledige recensie van Kong: Skull Island kun je hier teruglezen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.