Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

BenQ lanceert W11000 en X12000 projectoren met 4K Ultra HD-resolutie

Geschreven door
Geplaatst op8 maart 2017, 10:59 CategorieProjectors

BenQ presenteert met de W11000 en X12000 twee nieuwe thuisbioscoopprojectoren met 4K Ultra HD-resolutie. Beide apparaten zijn optisch hetzelfde, maar maken gebruik van verschillende lichtbronnen: een traditionele kwiklamp of ColorSpark HLD LED-technologie. De W11000, met Rec. 709 en THX-certificering, is speciaal bedoeld voor cineasten die waarde hechten aan natuurgetrouwheid bij kleurweergave. De X12000 daarentegen is door dekking van de grotere DCI/P3-kleurruimte in staat tot weergave van intensere en meer verzadigde kleuren. 

BenQ W11000 en X12000

BenQ maakt bij de W11000 en X12000 gebruik van het DLP 4K UHD DMD-systeem en XPR-technologie. Dat wil zeggen het viervoudige van een Full HD 1080p-resolutie. De 3840 x 2160 pixels van de nieuwe projectoren leveren zo een 8,3 megapixel 4K UHD-resolutie. De DLP-technologie zorgt daarbij voor kleurnauwkeurigheid en beeldintegriteit. De voor 4K UHD geoptimaliseerde structuur van de lenzen bestaat uit 14 elementen met een hoge resolutie. Bovendien maakt de geïntegreerde ISFccc-kalibratie van de Imaging Science Foundation (ISF) het mogelijk de beeld- en kleurprestaties perfect af te stemmen op de omgeving.

De BenQ W11000, die is uitgerust met een traditionele 240 watt-lamp, voldoet aan de criteria van de THX HD-certificering. De projector is met succes onderworpen aan strenge tests op kleurnauwkeurigheid (Rec. 709), precieze gamma- en contrastwaarde en kleurtemperatuur. Het resultaat is natuurgetrouw en weergave van beelden in hun oorspronkelijke kleuren. Met de X12000 zet BenQ in op de ColorSpark HLD LED-technologie, waarmee een groter kleurenspectrum wordt weergegeven. In vergelijking met traditionele ledtechnologie zorgt ColorSpark HLD LED voor uniforme helderheid en betere en duurzame kleurprestaties gedurende een periode van meer dan 20.000 uur. Door gebruik te maken van deze nieuwe ledtechnologie in combinatie met CinematicColor, dekt de X12000 de DCI/P3-kleurruimte, wat duurzame weergave van intense kleuren mogelijk maakt. Bovendien overtuigt de X12000 voor wat betreft de TCO (Total Cost of Ownership), doordat de LED lichtbron het wisselen van de lamp overbodig maakt.

De beeldprojectie kan door de Lens Shift-functie zonder vervorming of trapeziumeffect zowel verticaal als horizontaal aangepast worden. De projectoren zijn dus flexibel inzetbaar zonder van plaats te veranderen, ook digitale beeldcorrectie is niet nodig. De zoomratio van 1,5:1 maakt het mogelijk de afstand van de projector tot het scherm volledig afzonderlijk in te stellen. De interface aan de achterzijde maakt allerlei vormen van aansluiting mogelijk en houdt stroom- en videokabels voldoende uit elkaar om interferentie en in de war raken van de snoeren te voorkomen.

Prijs en beschikbaarheid

Deze projectoren zijn met ingang van nu verkrijgbaar voor een prijs van 5.499 euro voor de W11000 en 8.799 euro voor de X12000.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.