Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

2017 tv’s van Samsung, Sony en LG zijn ‘Netflix recommended’

Geschreven door
Geplaatst op20 maart 2017, 19:16 CategorieStreamingdiensten

Met het alsmaar groeiende aantal gebruikers en de beschikbaarheid van de app op smart tv’s krijgt Netflix steeds meer invloed op hoe tv-fabrikanten de dienst integreren. De streamingdienst heeft zelfs richtlijnen opgesteld waaraan fabrikanten zich moeten houden om een zogenaamd ‘Netflix Recommened’ certificaat te krijgen. Dit jaar gaat het certificaat naar tv’s van Sony, Samsung en LG.

De 4K Ultra HD tv’s van LG met webOS 3.5, de Samsung QLED smart tv’s en de Sony Android TV’s mogen in 2017 het logo van Netflix Recommended dragen. Dit betekent dat deze tv’s een optimale ervaring bieden als het aankomt op gebruiksgemak, snelheid en nieuwe features. Het doel van de streamingdienst is dan ook een soepele kijkervaring, waarbij je direct toegang krijgt tot de Netflix-app wanneer je de tv opstart en ook snel je favoriete series en films kunt kijken.

Netflix recommended TV

Natuurlijk is het ook op andere, niet gecertificeerde, tv’s mogelijk om Netflix te gebruiken maar volgens het bedrijf bieden de gecertificeerde modellen de beste ervaring. Nieuwe richtlijnen voor 2017 zijn dat je nagenoeg direct moet kunnen schakelen tussen de app en live tv-kanalen, dat alle internet tv-apps binnen enkele seconden na het opstarten van de tv te gebruiken zijn en dat de interface in hoge resolutie getoond moet worden. Ook bieden veel van de gecertificeerde tv’s direct toegang tot de streamingdienst middels een knop op de afstandsbediening.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.